Uutiset

Kohutulle lelusalakuljettaja Rami Adhamille uusia syytteitä: Löi ja uhkaili todistajaa!

05.12.2019 14:01

Syyrian ”lelusalakuljettajana” tunnettu Rami Adham, 47, asteli viime viikon torstaina jälleen syytettyjen penkille Helsingin käräjäoikeudessa.

Tällä kertaa häntä syytetään pahoinpitelystä ja oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta.

Asianomistajana jutuissa on Adhamin entinen syyrialainen avustaja, jonka vuonna 2016 julkaisemat viestit paljastivat ”lelusalakuljettajan” huijariksi. Avustajan viestit paljastivat muun muassa Adhamin ”loukkaantumisen” Syyriassa tökeröksi lavastukseksi. Viesteissä Adham myös pilkkasi suomalaisia.

Rami Adham esiintyi oikeudessa vakavana ja vähäilmeisenä. Häntä avusti asianajaja Anu Koivu.
Rami Adham esiintyi oikeudessa vakavana ja vähäilmeisenä. Häntä avusti asianajaja Anu Koivu.

 

Lue myös: Tämä mies paljasti lelusalakuljettaja Rami Adhamin valheet – poliittinen ura nousi pystyyn: ”Olin kuulemma valehdellut ja likasin omaa pesää”

Uhkaus oikeustalolla

Uusien syytteiden mukaan Adham pahoinpiteli entistä avustajaansa heinäkuussa 2016 helsinkiläisellä huoltoasemalla. Syytteen mukaan Adham löi miestä kaulaan aiheuttaen tälle kipua ja mustelmia.

Syyttäjän mukaan Adham syyllistyi myös elokuussa 2018 saman miehen uhkaamiseen, kun tämä oli tullut todistamaan Adhamia vastaan rahankeräysrikosoikeudenkäynnissä.

Adham oli juuri ennen miehen todistamisvuoroa lähettänyt tälle oikeustalon odotushuoneessa kuvaviestin. Syyriassa otetussa kuvassa mies oli toisen miehen kanssa pukeutuneena taistelijoiden vaatteisiin, ja heillä oli aseet käsissään. Adham kutsui viestissä miestä jihadin kävijäksi ja uhkasi julkaista kuvan Facebookissa.

Mies pelästyi kuvan vaikuttavan hänen elämäänsä negatiivisesti sekä leimaantumista terroristiksi.

Rami näytti käänteistä voitonmerkkiä. Merkillä on monta tulkintaa, mutta usein elettä verrataan keskisormen näyttämiseen.
Rami näytti käänteistä voitonmerkkiä. Merkillä on monta tulkintaa, mutta usein elettä verrataan keskisormen näyttämiseen.

 

Lue myös: Lelusalakuljettajalle 10 kuukauden vankeusrangaistus – korvattavaa yli 220 000 euroa!

Vaaditaan ehdotonta

Syyttäjä vaatii Rami Adhamille ehdotonta vankeutta sekä että Adhamille vuonna 2017 tuomittu ehdollinen vankeus määrätään täytäntöönpantavaksi. Adham sai tuolloin ehdollisen tuomion muun muassa huumausainerikoksesta, kiristyksen yrityksestä ja kahdesta pahoinpitelystä.

Adham sai lisäksi viime vuoden marraskuussa 10 kuukauden ehdottoman vankeusrangaistuksen useista rikoksista. Tuomio tuli kirjanpitorikoksesta, rahankeräysrikoksesta ja useista väärennyksistä.

Adham on valittanut tuomiosta hovioikeuteen.

Teksti:Panu Hörkkö
Kuvat:Panu Hörkkö
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!