Oskari Katajisto

Kohunäytelmä sai Oskari Katajiston sairastumaan bulimiaan - paino romahti 55 kiloon: "Olin aika rajunnäköinen perheenisä!"

24.08.2017 09:08

Näyttelijä Oskari Katajisto sairastui syömishäiriöön vuonna 2000, kun valmistautui Helsingin Kaupunginteatterin kohuttuun Shopping & Fucking -näytelmään. Hän laihtui pääroolia varten peräti 13 kiloa kolmessa kuukaudessa.

Taisi olla vasta toinen harjoituspäivä, kun Maarit Ruikka, jonka olin tuntenut jo Teatterikorkeakoulussa, sanoi: ”Oskari, tää on nyt vähän kiusallista sanoa, mut tota noin, sä oot nyt tollanen pullantuoksuinen perheenisä, ja meidän pitäs saada susta ulkonäöllisesti vähän niin ku jotain muuta ulos, Oskari Katajisto kertoo Arto Leivon kirjoittamassa Tunnustuksia-kirjassa.

Oskari näytteli yleisömenestykseksi nousseessa näytelmässä Markia, joka oli juuri lopettanut heroiininkäytön ja kärsi vieroitusoireista. Huumeita suurempia ongelma hänelle oli läheisriippuvuus nuoriin poikiin.

Lähipiiri huolissaan

Laihdutuskuuri jäi Oskarille päälle, kun esitykset loppuivat. Hän ei pystynyt syömään moneen vuoteen lämmintä ruokaa.

- Minusta oli tullut anorektikko ja sairastin bulimiaa. Vaikka olin 183 senttiä pitkä, painoin vain 55 kiloa. Olin siihen aikaan aika rajunnäköinen perheenisä. Kaikki sukulaiset, ystävät ja muut hokivat, että minun oli ruvettava jälleen syömään.
 

Teksti: Petri Voutilainen
Kuvat: Seiskan toimitus

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!