Kohukirjailija Sofi Oksasen firman tulos romahti – valtavat kulut rasitteena!

Uutiset | 30.05.2019 16:03

Sofi Oksasen teokset eivät viime vuonna paljon tulosta takoneet.

Näin voi päätellä kirjailijan firman Silberfeldt Oy:n viimeisimmästä tilinpäätöksestä. Kustantamo teki viime vuonna 113 312 euron liikevaihdolla vain 9 951 euron voiton. Henkilöstökuluihin meni 26 639 euroa ja liiketoiminnan muihin kuluihin peräti 99 373 euroa.

Lue myös: Näin menestyvät suomalaisten kärkikirjailijoiden firmat: häkellyttäviä voittoja!

Oma kustantamo

Vuonna 2011 perustettu Silberfeldt sai alkunsa kirjailijan halusta julkaista teoksistaan taskukirjapainoksia. Firma on julkaissut myös Niilo Koljosen ja Aleksandr Solženitsynin teoksia.

Huippuvuonnaan 2012 yritys teki miljoonatuloksen.

Lue myös: Sofi Oksanen avoimena: Biseksuaalisuuteni on poliittinen kannanotto – ”Onneksi nykyään seksuaalisesta suuntautumisesta puhutaan monimuotoisesti”

Voitot rajussa laskussa

Vuonna 2017 Sofin firmalle kertyi voittoa mojovat 137 601 euroa. Kirjailijan tuorein romaani Norma ilmestyi 2015, ja viimesin näytelmä kantaesitettiin Wienissä 2017 nimellä Rakastan sinua jo nyt.

Vuonna 2017 Sofi sai ansiotuloja 48 216 euroa ja pääomatuloja mehevät 96 831. Uusimaalaiselle kyllä tupsahti verokarhulta roimat 19 266 euron jäännösverot.

Finlandiapalkinnon voittanut Puhdistusromaani julkaistiin 2008, ja se on käännetty yli 40 kielelle. Suomessa kirjaa on myyty yli 200 000 kappaletta.
Finlandiapalkinnon voittanut Puhdistusromaani julkaistiin 2008, ja se on käännetty yli 40 kielelle. Suomessa kirjaa on myyty yli 200 000 kappaletta.

 

Lue myös: Sofi Oksanen taidemaailman epätasa-arvosta: Romaanien kirjoittamista pidettiin naisten lajina, kunnes huomattiin, että sillä voi tehdä rahaa!

Näytelmäkirjailija on saanut teoksen Suomessa kantaesitykseen viimeksi vuonna 2013. Suomen Kansallisteatterissa esitetty Kun kyyhkyset katosivat -näytelmä perustui hänen vuotta aikaisemmin julkaistuun samanimiseen romaaniin. Teoksen käännösoikeuksia on myyty ympäri Eurooppaa sekä Yhdysvaltoihin.

Lue myös: Sofi Oksanen saapui ensi-iltaan näyttävässä mekossa – ei jännittänyt romaaninsa näkemistä valkokankaalla: Napanuora on katkaistu!

Asunto Sörnäisissä

Puhdistus-romaanilla rikastunut kirjailija asuu Helsingin Sörnäisissä. Köyhänä opiskelijana Jyväskylästä alueelle muuttanut Sofi on vaihtanut yksiöstä isompaan asuntoon mutta viihtyy yhä samalla eläväisellä seudulla.

Sofi asuu Sörnäisissä, joka tuli aikoinaan tutuksi työväen suosimana asuinalueena.
Sofi asuu Sörnäisissä, joka tuli aikoinaan tutuksi työväen suosimana asuinalueena.

 

Lue myös: Ex-naapuri valitti Sofi Oksasen aggressiivisesta käytöksestä isännöitsijälle: ”Lapset pelkäsivät Sofia – hän uhkasi tulla hakkaamaan ovea keskellä yötä!”

Vuoden 2010 noin 47 000 euron Pohjoismaiden neuvostonkirjallisuuspalkinnon rahat kirjailija käytti putkiremonttiin.

Taitelijoiden suosima alue tarjoaa myös tapahtumamiljöön hänen tuoreimmalle Norma-romaanilleen.

Teksti:Jyrki Hämäläinen
Kuvat:Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!