Hyppää pääsisältöön
Koe Kapkaupungin kiehtovimmat matkakohteet: Robben Island, Cape Point ja muut!

Koe Kapkaupungin kiehtovimmat matkakohteet: Robben Island, Cape Point ja muut!

Etelä-Afrikan Kapkaupungissa on mahdollista nauttia sekä upeista luontokohteista että suurkaupungin sykkeestä.

 

Waterfront

Moni matkustaja aloittaa matkansa Waterfrontista jossa yhdistyy vanhan maailman charmi sekä viimeisimmät ostosmahdollisuudet. 

Waterfront on tunnettu hienoista ravintoloistaan, lukuisista museoista ja mahdollisuudesta vierailla valtavassa akvaariossa, jossa voi tutustua eteläisen Afrikan vedenalaiseen elämään.

Shoppailijat voivat löytää aarteita monista trendikkäistä vaatekaupoista.

 

Robben Island

Waterfrontin terasseilta voi nähdä kirkkaana päivänä Robben Islandin, joka on pahamaineinen vankilasaari, jossa pidettiin apartheidin eli rotuerottelun aikana poliittisia vankeja. Heistä kuuluisin, sittemmin Etelä-Afrikan presidentiksi noussut Nelson Mandela, vietti saarella 18 vuotta.

Robben Island toimii nykyisin museona, ja paikan oppaat tuntevat vankilan hyvin, sillä he ovat kaikki saaren entisiä vankeja. Robben Island on nykyään suosittu turistikohde. Lautat sinne lähtevät Waterfrontin satamasta kolme kertaa päivässä, ja lauttamatka kannattaa varata etukäteen netissä.

 
 

 

Kierrätystaidetta

Green Market Square sijaitsee kaupungin keskustassa, aivan Long Streetin kupeessa, ja se on hyvä paikka ostaa Afrikan-tuliaisia. Torilla myydään paikallisia käsitöitä aina värikkäästä keramiikasta kierrätystaiteeseen.

Suuri osa maan kansalaisista on hyvin köyhiä, ja paikalliset taiteilijat ovat kehittäneet monia tekniikoita, millä he tekevät normaalista kierrätystavarasta kauniita ja kekseliäitä taideteoksia sekä koristeita.

 

Cape Point

Atlantin ja Intian valtameret kohtaavat Cape Pointissa, ja matka mantereen eteläisimpään kärkeen kannattaa tehdä Hout Bayn ja kauniin Chapman’s Peak -reitin läpi. Cape Pointin paviaanit ovat maailmankuuluja röyhkeästä käytöksestään, ja matkailijoiden tulisi ehdottomasti välttää niiden ruokkimista. Kun paviaanit oppivat, että ihmisilta saa ruokaa, heistä voi tulla aggressiivisia ihmisiä kohtaan.

 

Pöytävuori

Mikään Kapkaupungin-visiitti ei olisi täydellinen ilman vierailua Pöytävuoren huipulla. Aktiiviset matkustelijat voivat vaeltaa sinne kahdessa kolmessa tunnissa, mutta kaupunkimatkailijan ei kuitenkaan tarvitse huolehtia; huipulle pääsee myös köysirataa pitkin.

Pöytävuoren huipulta aukeaa henkeäsalpaavan kaunis näkymä kaupungin keskustaan ja viereiselle Lion’s Head -vuorelle sekä Camps Bayhin ja sen takaa aukeavalle rantaviivalle.

 

 

Pingviinit

Simon’s Town sijaitsee noin 30 minuutin ajomatkan päässä Kapkaupungin keskustasta, ja sen Boulder Beach on tunnettu pingviineistään. Se on erityisen suosittu ”selfie-kohde” turistien keskuudessa. Pääsylippu rannalle maksaa noin neljä euroa.

 

Kalk Bay 

Intian valtameren puolella merivesi on hieman lämpimämpää kuin Kapkaupungin edustalla. Monet vesiurheilusta kiinnostuneet matkailijat majoittautuvat tämän vuoksi lähelle Kalk-Baytä ja St. Jamesiä. Niiden kodikkaista ja persoonallisista ravintoloista löytyy monia vaihtoehtoja nälkäiselle matkailijalle.

 

 


Teksti:
Seiskan toimitus
Kuvat:
Seiskan toimitus

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!