Uutiset

Kirsikka "Geronima" Kelloniemen kuolemasta 4 vuotta - Saana-tytär vahvistaa blogissa äitinsä itsemurhan: "Iskä löysi kylpyammeesta"

31.07.2018 15:02

Viihdetaiteilija Kirsikka GeronimaKelloniemen kuolemasta tuli heinäkuun alussa kuluneeksi neljä vuotta.

Nyt Geroniman tytär, 26-vuotias Saana, on avautunut elämänsä kipeimmästä asiasta kauniissa ja koskettavassa blogikirjoituksessaan. Hän kertoo äitinsä sairastaneen kaksisuuntaista mielialahäiriötä ja masennusta. Lopulta Geronima ei nähnyt enää ulospääsyä ja ajautui riistämään oman henkensä.

- Viimeisenä elinvuotenaan äiti lopetti julkisuudessa pörräämisen ja viihde-alan työnsä ja oikeastaan linnottautui kotiinsa Virolahdelle. Talvella äiti masentui pahasti ja muutaman viikon vain makasi olkkarissa sohvalla, syömättä ja juomatta juuri mitään. Silloin olin tosi huolissani, Saana kirjoittaa.

”Tiesin, että äiti on joko kuollut tai sairaalassa”

Seuraavana keväänä Geroniman vointi parantui. Hän muuttui pikkuhiljaa energisemmäksi, ja alkukesästä, vain vähän ennen kuolemaansa, Saana kuvailee äitinsä olleen jo lähes täysin oma itsensä. 

- Luulin että pahimman yli oli jo päästy kunnes toinen päivä heinäkuuta en enää saanut äitiä kiinni. Myöhään illalla iskä soitti ja kertoi tulevansa hakemaan mua, silloin tiesin että äiti on joko kuollut tai sairaalassa henkitoreissaan, ei iskä muuten ajaisi mua Virolahdelta Kotkaan hakemaan puoliltaöin.

geronima
Kirsikka "Geronima" Kelloniemi nähtiin muun muassa Maatilan prinsessat -tv-ohjelmassa vuonna 2013.

”Äiti muistutti enemmän vahanukkea kuin ihmistä”

Kun Saana kuuli totuuden, hän kertoo maailman mustuneen. Isä oli löytänyt äidin kylpyammeesta, ja tämä oli vienyt oman henkensä. 

- Äidin sielu oli jo poissa ja pelkkä kuori jäljellä. Näin kuvan äidistä tuossa ammeessa myöhemmin. Hän näytti kuvassa rauhalliselta ja levolliselta. Äiti muistutti enemmän vahanukkea kuin ihmistä.

Geroniman kuoleman jälkeiset päivät tuntuivat Saanasta sumulta. Hän kuvailee olleensa henkisesti halvaantunut. Ei kipua, ei tuskaa vaan loputonta epäuskoa. 

”Olin melkein varma, etten voisi enää elää itsekään”

Todellisuus iski vasten kasvoja vasta hautajaisten jälkeen.

- Seuraavina viikkoina ja kuukausina olin melkein varma etten voi itse elää enää elämää. Olin vain puolikas.

Ensimmäisen vuoden aikana Saana kertoo juoneensa ja juhlineensa paljon – turruttaakseen tuskaansa. Lopulta maailma alkoi näyttää jälleen valoisammalta. Hänen apunaan olivat isä sekä isovanhemmat. 

- Yhdessä tuettiin toisiamme. 

”Äiti ei ikinä saanut nähdä tätä suloista poikaa”

Nyt Saana on itsekin äiti. Hänellä on pieni Mico-poika, joka syntyi helmikuussa 2017.

- Mico on mulle maailmassa suurin onni mutta myös hänen kauttaan tunnen usein surua; Äiti ei saanut ikinä nähdä tätä suloista poikaa vaikka poitsua aina lapsenlapseksi toivoi, itse kun sai yhden tytön.

Ajan myötä on kuitenkin helpompi olla.

- Pikkuhiljaa näiden vuosien aikana oon huomannut että elämä kantaa, vaikeudet vahvistavat ja suru suurentaa sydäntä. Helppoa ei ole läheisen kuolema ikinä mutta ehkä itsemurha on kuitenkin helpompi hyväksyä kuin vaikkapa yllättävä sairaus tai tapaturma. Ihmisen oma valinta, niin vaikeaa kuin se onkin.

Teksti:Mariama Bah
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:
Enemmän irti Seiskasta täysin ilmaiseksi! Klubilaisena saat lisää julkkisuutisia, ekstrakilpailuja ja viihdettä joka päivä.
Liity ilmaiseksi!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!