Uutiset

Kirjapaljastus: Lääkäri kertoi totuuden Riihimäen kohutusta vankilakapinasta – ”Se oli niissä kameratallenteissa!”

20.11.2019 17:02

Toimittajat Janne Huuskonen, 44, ja Mikko Gustafsson, 33, ovat lähestyneet alamaailmaa kiinnostavasta näkökulmasta.

Toimittajat kirjoittivat kolme vuotta Kultainen vasikka -kirjaa. Aikaa vei erityisesti se, että tarkastettavia asioita oli paljon ja se oli hidasta.

– Pohdimme keitä henkilöitä on ollut aitiopaikalla rikoshistoriallisesti merkittävissä tapahtumissa ja etsimme heidät. Osa löytyi helposti ja toiset vaikeammin.

Lue myös: Kultainen vasikka -kirja päästää rikosjengiläisten vaimot ääneen: ”He eivät kysyneet keneltäkään lupaa suostua!”

Lääkäriltä totuus

Vankila tarjoaa mahdollisuuden väärälle vallankäytölle ja monenlaisille väärinkäytöksille, koska se on suljettu paikka. Väärinkäytöksistä kertovien vankien voi olla vaikea pystyä todistamaan tapahtumia, sillä usein on vastakkain vangin ja vartijan sana. Vuonna 2005 Riihimäen vankilassa puhkesi kapina, jonka yhteydessä vanki Eikka Lehtosaari kertoi, että hänet pahoinpideltiin. Vankilan henkilökunta on kiistänyt väitteen.

Riihimäen vankikapina vuonna 2005 oli ennen näkemättömän raju vastalause vankeinhoidolle.
Riihimäen vankikapina vuonna 2005 oli ennen näkemättömän raju vastalause vankeinhoidolle.

 

Lue myös: Syyttäjä Ritva Santavuori yritettiin ampua kesken tv-lähetyksen – Kultainen vasikka -kirja paljastaa uutta tietoa vanhoista rikoksista!

– Haastattelimme kirjaan vankiloissa työskennellyttä lääkäriä Terhi Wuolijokea. Hän oli kapinan aikoihin Riihimäen vankilassa. Hän sai Eikka Lehtosaarelta luvan puhua tämän asioista, Janne sanoo.

Kirjan mukaan Wuolijoki ei enää ole vankilalääkärinä, ja hän kertoo voivansa siksi puhua asiasta suoraan.

– Eikkahan pahoinpideltiin siellä, valvontahan pahoinpiteli sen. Ja se oli niissä kameratallenteissa, Wuolijoki kertoo kirjassa.

Teksti:Mia Jussinniemi
Kuvat:Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!