fbq
Uutiset
26.09.2019 06:15
Teksti: Katja Lintunen|Kuvat: Seiskan toimitus
Jasper Pääkkönen
Kirjapaljastus: Jasper Pääkkönen rajussa auto-onnettomuudessa!
Uutiset
26.09.2019 06:15
Teksti: Katja Lintunen|Kuvat: Seiskan toimitus

Suomen tunnetuimasta ja menestyneimmästä elokuvatuottajasta Markus Selinistä, 59, kertova elämäkerta julkaistiin tänään. Veli-Pekka Lehtosen kirjoittamassa Perustuu tositapahtumiin -kirjassa (Tammi) kurkistetaan Markuksen elämän kulissien taakse.

Markus tutustui aikoinaan Levillä näyttelijä Jasper Pääkköseen, joka oli vielä silloin mukana Salatut elämät -sarjassa. Kostean hauskanpidon aikana Markus alkaa vihjailla Jasperille tulevasta projektistaan, johon hän oli jo pitkään etsinyt nuorta näyttelijää.

Kesällä vuonna 2001 pyörät lähtevät toden teolla pyörimään, ja Jasper jättää Salkkarit.

”Markus oli ainoa, jolla oli ikinä rohkeutta ja asennetta, että sitä ei vittuakaan kiinnostanut se, että Salkkareissa olisi ollut joku negatiivinen leima. Markusta ei kiinnostanut pätkääkään, mitä muut ajattelevat. Se oli varmaan myös amerikkalaishenkistä tuottajavainua. Markus näki, että tuossa on nuori jampparainen, joka on ollut pari vuotta putkeen Suosikki-lehden idolipörssin ykkösenä. Markus haistoi mahdollisuuden”, Markus kertoo.

Salaperäinen projekti oli elokuva Pahat pojat, joka oli Jasperin läpimurtorooli. Ennen elokuvan kuvauksia päätähdet laitetaan tiukalle treenikuurille, mutta Jasperin punttiharjoituksiin tuli takapakkia.

”Marraskuun lopussa 2001 Pääkkönen on tulossa ystävänsä kanssa yöllä työkeikalta Porista kohti Helsinkiä, kun suoralla tiellä Mazda lähtee käsistä ja lähtee luisuun. Tie on jäässä. Mazda saa vauhtia tien nyppylästä, liitää kaaressa, kierii ympäri ja törmää pohja edellä puuhun. Auto katkeaa. Vammoja tulee, mutta pahemminkin olisi voinut käydä. Pääkkönen ja hänen kaverinsa saavat onnettomuuspaikalta kyydin läheiselle huoltoasemalle ja hoitoon.”