Uutiset

Kirjapaljastus: Ari ”Brother Christmas” Koponen turvautui lääkkeisiin ja ammattiapuun rahankeräyskohussa – ”Minusta tehtiin hylkiö!”

15.05.2020 13:04

Brother Christmas eli kansanedustaja Ari Koponen (ps.), 38, kertoo Tapaustutkimus: Brother Christmas -uutuuskirjassaan parin vuoden takaisesta mediakohustaan.

Jupakka alkoi, kun Helsingin Sanomat uutisoi Brother Christmasin toimintaan liittyvistä epäselvyyksistä. Lehti kertoi, etteivät kaikki kerätyt hyväntekeväisyysvarat olisi päätyneet avuntarvitsijoille. Kirjassaan Ari kertoo mielenterveytensä järkkyneen lehtijutuista.

Lue myös: Kansanedustaja Ari Koponen avautuu uutuuskirjassa Brother Christmas -kohusta: Harkitsin itsemurhaa!

Ari keksi Brother Christmasin syksyllä 2015. Idea oli toimia joulupukkina ympäri vuoden.
Ari keksi Brother Christmasin syksyllä 2015. Idea oli toimia joulupukkina ympäri vuoden.

Minusta tehtiin hylkiö

Ari kertoo ottaneensa uutiset raskaasti.

En haluaisi kenenkään joutuvan kokemaan samanlaista julkista painetta ja painostusta, mihin itse jouduin näiden artikkeleiden julkaisun jälkeen, hän toteaa kirjassa.

– Ihmiset kuiskuttelivat selkäni takana ja mutristelivat kulmiansa. Minusta tehtiin hylkiö, josta sai kirjoittaa nettipalstoilla mitä tahansa ja jota sai kohdella kuinka pahasti vain kukin halusi.

Lue myös: Keksi ja kertoi härskin seksikokemuksen Janni Hussista – näin Brother Christmas kommentoi seksiviestejään: ”Se on ollut kaverien välistä rehvastelua!”

Jouduin turvautumaan ammattiapuun ja ottamaan rauhoittavia lääkkeitä lievittääkseni stressiä. Pahimmillaan harkitsin jopa itsemurhaa, kunnes ymmärsin, että en voi tehdä sitä lasteni ja läheisteni vuoksi.

Ari Koponen toimii kansanedustajana perussuomalaisten riveissä.
Ari Koponen toimii kansanedustajana perussuomalaisten riveissä.

Tukea läheisiltä

Ari kertoo saaneensa kaikista synkimmillä hetkillään tukea lähipiiristä. Lopulta Brother Christmas menetti rahankeräyslupansa, mutta Ari keksi uuden tavan auttaa vähäosaisia.

Päätin hakeutua eduskuntaan. Jatkan vähäosaisten avustamista, mutta toiminta on tietysti pienimuotoisempaa.

Kansanedustajana pääsen auttamaan hädänalaisia uudella tavalla.

Teksti:Anna Tenhu
Kuvat:Seiskan arkisto ja All Over Press
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!