Hyppää pääsisältöön
Kimmo Elomaa

Kimmo Elomaan tuomio talousrikoksista jäi voimaan - hovioikeus hylkäsi valituksen

Liikemies Kimmo Elomaa, 66, sai keväällä tuomion törkeästä velallisen epärehellisyydestä ja ampuma-aserikoksesta. Käräjäoikeuden mukaan tuli toteen näytetyksi, että Elomaa oli piilottanut varojaan velkojilta noin 60 000 euron arvosta. Alun perin rahasotku liittyi talousrikostuomioon, jonka vastaaja oli saanut jo vuonna 2003.

Ulosottovelkainen ja varaton Elomaa oli käyttänyt rahaliikenteensä hoitoon ghanalaista pankkia ja nostanut pankista käteisvaroja 150 000 euroa vuosina 2014 ja 2015. Hän itse väitti rahojen olleen Kike Elomaan kehonrakennuskisoista saamia voittovaroja 1980-luvulta. Tätä selitystä oikeus ei kuitenkaan uskonut. Kotietsinnässä häneltä oli löytynyt noin 11 000 euroa käteistä rahaa sekä laiton käsiase.

Kimmo Elomaa oikeudessa! Syyttäjän mukaan väisteli isoa velkaa ja nosti "Kiken rahoja" 150 000 euroa - kotoa löytyi ase ja käteistä!

Elomaa valitti käräjäoikeuden tuomiosta, mutta Turun hovioikeus hylkäsi valituksen. Tiistaina 13. päivä elokuuta annetun päätöksen mukaan "asiassa ei ole ilmennyt aihetta epäillä käräjäoikeuden ratkaisun lopputuloksen oikeellisuutta".

Kimmo Elomaalle 6 kk ehdollista - Oikeus ei uskonut väitteitä talokaupasta Ghanassa tai Kiken palkintorahoista 1980-luvulta!

Näin ollen valitus, jossa esitetty vaatimus ehdollisen vankeusrangaistuksen kumoamisesta kaatui, kuin myös vaatimukset takavarikoidun rahan palauttamisesta sekä korvausvelvollisuuden kumoamisesta.

Valtio maksaa Elomaan asianajajan kuluja 412 euroa + alv 99 euroa, sillä varattomana Elomaa täyttää oikeusapulaissa tarkoitetut oikeusavun saamisen taloudelliset edellytykset.

Ensimmäisenä valituksen hylkäämisestä kertoi Iltalehti

Liity uuteen Seiska Klubiin ja lue mehukkaita julkkisuutisia, joihin pääset käsiksi vain Klubin jäsenenä! Rekisteröidy käyttäjäksi!


Teksti:
Pauli Poutanen
Kuvat:
Seiskan toimitus

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!