Katso kuvat!

Kimi Räikkösen käyttämä kyseenalainen symboli aiheutti kohun - yhteys tunnettuun uusnatsiin paljastui: "Miten hän ei ole saanut potkuja?" Katso kuvat!

Uutiset | 03.09.2020 12:45

F1-tähti Kimi Räikkösen asuvalinta on aiheuttanut kohun formulapiireissä. Kimi käytti äskettäin Belgian GP:ssä kasvomaskia, lippalakkia sekä takkia, joissa kaikissa on sama logo: Kimin ajonumero 7 sekä ristisymboli.

Logo on herättänyt runsaasti keskustelua sosiaalisessa mediassa, sillä logon ristisymbolin on nähty olevan rautaristi, joka on saksalainen kunniamerkki, jonka Preussin kuningas Fredrik Vilhelm III otti käyttöön 1800-luvun alussa.

Lue myös: Paljastavat kuvat! Tällaiset luvattomat rakennustyöt tehtiin Kimi Räikkösen Porkkalan-huvilalle – mihin mysteeriovi vie?!

Tämän näköisenä Kimi Räikkönen esiintyi Belgian GP:n varikolla
Tämän näköisenä Kimi Räikkönen esiintyi Belgian GP:n varikolla.

Sen jälkeen kunniamerkkejä jaettiin useissa sodissa, mutta kyseenalaisen maineen symboli sai, kun natsijohtaja Adolf Hitler otti rautaristin käyttöön toisen maailmansodan aikana. Hitler muokkasi symbolia mieleisekseen lisäämällä ristin sisälle hakaristin, eli natsien tunnusmerkin.

Rautaristin esillä pito on nykyisinkin Saksassa sallittua, jos siinä ei näy kiellettyä hakaristiä.

Lue myös: Kimi Räikkönen rakensi luvattomasti Porkkalan-ökyhuvilallaan - laiton pitsauuni ja uima-allas!

"Mitä helvettiä????"

Formula E -sarjaa seuraava toimittaja Hazel Southwell nosti Kimi Räikkösen käyttämästä logosta metakan Twitterissä.

- Pahoittelut, jos tätä asiaa on jo käsitelty, mutta Kimi Räkkösen käyttämissä fanituotteissa on rautaristi??? Mitä HELVETTIÄ????? Southwell ihmetteli twiitissään viikonloppuna. 

Pian Southwell jatkoi twiittailuaan aiheesta kertomalla, että Räikkösen käyttämä logo ja fanituotteet on suunniteltu yhteistyössä tunnetun uusnatsin ja tv-kasvon kanssa.

- Oi anteeksi, tämähän on tehty yhteistyössä West Coast Choppersista tunnetun uusnatsin Jesse Jamesin kanssa. Miten tämä on varikolla? Miten hän ei ole saanut potkuja? Southwell kysyi.

Kuten Southwell twiitissään toteaa, Räikkönen ja vuosin varrella natsiyhteyksistään tunnettu James ovat tehneet yhteistyötä kuvassa näkyvä fanivaatemalliston parissa.

Lue myös: Kimi Räikkönen esitteli ökyvenettään Suomen-vesillä: koko perhe huiman menopelin kyydissä - kuvat!

Kimi Räikkönen F1-lehdistötilaisuudessa Belgian GP:n alla.
Kimi Räikkönen F1-lehdistötilaisuudessa Belgian GP:n alla.

Kohu levisi

Southwellin twiitit ovat levinneet kansainvälisesti, ja moni on hänelle selventänyt, ettei rautaristi automaattisesti tarkoita viittausta natseihin, vaan symbolin käyttö on sallittua ilman hakaristiä.

Aiheesta ensimmäisenä älähtänyt Southwell kiitti kanssatwittaajiaan asian valottamisesta. Silti Southwell huomautti, että kaikilla on mahdollisuus 2020-luvulla olla pukeutumatta symboleihin, joissa on olemassa jokin yhteys natseihin ja uusfasisteihin.

 

 

 

 

 

Teksti:Mika Seppänen
Kuvat:All Over Press
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!