Hyppää pääsisältöön
Kim Jong-namin murhaa selvitetään oikeudessa.

Kim Jong-namin salamurhasta paljastui häkellyttäviä yksityiskohtia – kaiken takana onkin Pohjois-Korea?

Malesiassa käydään parhaillaan oikeudenkäyntiä salamurhasta, joka on kuin agenttielokuvista. Indonesialaista Siti Aisyahia ja vietnamilaista Doan Thi Huongia syytetään Pohjois-Korean diktaattorin Kim Jong-unin velipuolen Kim Jong-namin murhasta.

Lue myös: Tällaisia ovat Kim Jong-namin salamurhasta syytetyt naiset: toinen vilautti Idolsissa paljasta pintaa!

Kaksikkoa odottaa pahimmillaan hirttotuomio. He myrkyttivät Jong-namin Kuala Lumpurin lentokentällä helmikuussa 2017 hieromalla joukkotuhoaseeksi luokiteltua VX-hermomyrkkyä tämän kasvoihin. Puolustuksen mukaan he luulivat olevansa piilokameraohjelmassa.

Naisia odottaa pahimmillaan hirttotuomio. Jos oikeus katsoo, että heidän tarkoituksensa ei ollut tappaa, he saattavat välttää kuolemantuomion.
Naisia odottaa pahimmillaan hirttotuomio. Jos oikeus katsoo, että heidän tarkoituksensa ei ollut tappaa, he saattavat välttää kuolemantuomion.

Malesia ei ole poliittisista syistä syyttänyt Pohjois-Koreaa murhan järjestämisestä. Syytteet nostettiin kuitenkin neljää pohjoiskorealaista vastaan, jotka pakenivat maasta heti teon jälkeen. Pohjoiskorealaisen lentoyhtiön työntekijöiden epäillään auttaneen heitä pakenemaan, ja miehet myös tuotiin kentälle Pohjois-Korean suurlähetystön autolla.

Lue myös: Uhkapeleihin, naisiin ja viinaan mieltynyt playboy - tällainen oli salamurhattu Pohjois-Korean diktaattorin velipuoli Kim Jong-nam!

Oikeudessa todistanut poliisi kertoi Kim Jong-namin tavanneen amerikkalaismiehen malesialaisella saarella vain päiviä ennen kuolemaansa. Japanilaislehdistön mukaan Jongnam on aiemmin luovuttanut suuria määriä tietoja Yhdysvaltojen tiedustelupalvelulle.


Teksti:
Sami Sinokki
Kuvat:
All Over Press

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!