Kike Elomaan isä haavoittui sodassa.

Kike Elomaa muistaa sotaveteraaneja: Isäni vaikeni rintamakokemuksistaan!

07.12.2019 14:01

Perussuomalaisten kansanedustaja Ritva ”Kike” Elomaa, 64, osallistui itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolle tänä vuonna yhdeksättä kertaa.

Kike halusi itsenäisyyspäivänä nostaa esille sotiemme veteraaneja. Hänen oma isänsä, entinen kansanedustaja Arvo Sainio (1921–1984) haavoittui sodassa kolmesti.

– Vielä 1980-luvullakaan veteraaneja ei kunnioitettu tarpeeksi, vaikka he olivat uhranneet koko elämänsä itsenäisyyden takia. Voisimme oppia veteraaneilta, mitä on yhteen hiileen puhaltaminen.

Lue myös: Chanelin tyyli inspiroi! Kike Elomaa esittelee Linnan juhlien pukunsa – kuvat!

Muiden sotaveteraanien tavoin Kikenkin isä vaikeni siitä, mitä oli joutunut rintamalla kokemaan.

– Hän istui kotona omassa kirjastossaan paljon itsekseen. Muutaman kerran näin hänen vuodattavan kyyneliä, mutta muuten hän ei näyttänyt tunteita. Hän saattoi puhua unissaan tapahtuneesta, mutta hän oli padonnut tunteensa ja puhui kokemuksistaan vain sotakavereidensa kanssa.

Lue myös: Kansanedustaja Kike Elomaa Linnan juhliin Kimmo-miehensä kanssa – ”Tulemme näyttelijöiden kanssa hyvin toimeen!”

Vielä vuosikymmeniä sodan päättymisen jälkeen isä joutui sairaalaan vammojensa takia.

– Häneltä tuli vielä 1970-luvullakin kranaatin sirpaleita poskesta läpi, ja poski oli tulipunainen, Kike muistelee.

Älä missaa päivääkään! Tilaa Seiskan uutiskirje ja saat kuumimmat julkkisuutiset sähköpostiisi joka aamu klo 10 täysin ilmaiseksi.

Teksti: Petri Voutilainen
Kuvat: Seiskan arkisto

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!