fbq
Uutiset
19.04.2017 15:05
Teksti: Antero Alhonen|Kuvat: Timo Korhonen
Kiira Korpi
Kiira Korpi avautui Ellelle ulkonäköpaineistaan: Oli turvallisempaa jättää syömättä!
Uutiset
19.04.2017 15:05
Teksti: Antero Alhonen|Kuvat: Timo Korhonen

Kilpailu-uransa pari vuotta sitten päättänyt taitoluistelija Kiira Korpi suhtautuu vartaloonsa aikaisempaa armollisemmin.

Tanssii tähtien kanssa -tuomarina toimiva Kiira ei välitä enää ulkonäköpaineista. Vaikka häntä ei luisteluaikoina käsketty laihduttamaan, käskytti hän silti itse itseään.

− Kun mietin, syönkö yhden perunan lisää, oli turvallisempaa jättää se varmuuden vuoksi syömättä, Kiira kertoo Ellelle.

Kiira myöntää treenanneensa monta kertaa aliravittuna pelätessään painon nousua, eikä energiaa riittänyt palautumiseen.

− Kehoni meni säästöliekille, eikä paino siksi laskenut tiettyä rajaa alemmaksi. Ulospäin en varmaankaan näyttänyt liian hoikalta. Kun treenasin viimeistä kautta Saksan Oberstdorfissa, kehoni näytti hyvältä vaikka olin oikeasti rääkätty. Minulle tuli sairaita himoja, ja saatoin syödä ison pussillisen kuivattuja viikunoita ja pähkinöitä yhteen menoon.

Rennompi elämä New Yorkissa

Kilpailu-uransa lopetettuaan Kiira muutti asennettaan ruokaa ja ulkonäköään kohtaan. New Yorkissa avopuolisonsa Arthur Borges Seppälän kanssa asuva Kiira päätti, että hän syö juuri niin monta pizzaa, pasta-annosta tai jäätelöpalloa kuin haluaa.

Vaikka peilin edessä Kiira palaa helposti vanhoihin maneereihinsa ja katsoo, ovatko reidet kasvaneet, ei gän ole käynyt vaa’alla kertaakaan kilpauransa päätyttyä.

− Tein tietoisen valinnan elää rennommin, ja lopulta mitään kovin dramaattista ei tapahtunut.