Kari Piironen

Keuhkosyöpä vei tangokuningas Kari Piirosen – manageri muistelee: Antoi aina kaikkensa yleisölle!

09.04.2020 18:04

Kari Piironen kuoli pitkäaikaiseen sairauteen viime viikon tiistaina 72-vuotiaana. Vuoden 1988 tangokuningas sairasti keuhkosyöpää.

Syöpä todettiin vuoden 2017 alussa. Piironen hakeutui tutkimuksiin, koska ihmetteli outoa voimattomuuttaan. Keikoilla ääni ei kulkenut, olo oli hutera ja pienempikin askare hengästytti.

Laulaja halusi varmistaa, että kaikki on kunnossa, sillä vuosi 2017 oli Karin juhlavuosi: sen oli tarkoitus olla laulajan 50-vuotisen uran upea huipennus, juhlakonserttikiertue oli suunniteltu ja lokakuussa odottivat omat 70-vuotisjuhlat.

Elämä päätti kuitenkin toisin.

Kari Piirosella todettiin kymmensenttinen kasvain keuhkon alapuolella ja vielä paikassa, jota ei voi leikata. Syöpäkasvainta on hoidettu enimmäkseen sytostaateilla.

Täytyy ottaa iloisesti elämä vastaan. Ei voi joka päivä ruveta suremaan. Kun on näin kauan jo sairastunut, se välillä unohtuukin, Piironen kertoi Tanssiin.fi-verkkosivuston videohaastattelussa viime elokuussa.

Tuorein julkinen kuva tangokuningas Kari Piirosesta on elokuulta 2019, kun hän antoi video- haastattelun Tanssiin.fi-verkkosivustolle. Tuolloin hän vielä iloitsi, ettei etäpesäkkeitä ole tullut lisää.
Tuorein julkinen kuva tangokuningas Kari Piirosesta on elokuulta 2019, kun hän antoi video- haastattelun Tanssiin.fi-verkkosivustolle. Tuolloin hän vielä iloitsi, ettei etäpesäkkeitä ole tullut lisää.

Iloitsi vielä kesällä

Tangokuninkaan sairauskurimus alkoi jo 2014, jolloin hän hakeutui lääkärille eturauhasvaivojen takia, jotka todentuivat kakkostyypin diabetekseksi.

Kari asui vaimonsa Rauha Piirosen, 72, kanssa Keski-Suomessa Viitasaaren Vermatsaaressa Keiteleen rannalla. Lopun tullessa Rauha oli Karin vierellä viimeiseen asti.

Vielä kesällä 2019 Kari kertoi Tanssiin.fi:lle, kuinka etäispesäkkeet ovat pysyneet kurissa.

Näyttää siltä, ettei ole laajentumista ollut viime aikoina, kuvannettiin tässä juuri. Mikään ei paranekaan mutta ei ole lisääntynytkään, etäispesäkkeitä ja niin poispäin, Kari kuvasi terveydentilaansa.

Olosuhteisin nähden voin kuitenkin aika hyvin. Olen pärjännyt oman sairauteni kanssa kohtalaisesti.

Kari kruunattiin tangokuninkaaksi 1988. Hänen tunnetuimmat tulkintansa ovat La Cumparsita, Tyttö metsässä, Hopeinen kuu ja Foksin lumoissa.
Kari kruunattiin tangokuninkaaksi 1988. Hänen tunnetuimmat tulkintansa ovat La Cumparsita, Tyttö metsässä, Hopeinen kuu ja Foksin lumoissa.

"Kari antoi kaikkensa"

Nuorena Ruotsiin muuttanut Piironen muuti takaisin Suomeen tangovoiton myötä 1988. Yli 50 vuotta keikkaillut Piironen levytti 14 albumia ja lähes 200 kappaletta.

Hänen managerinsa Onerva Aikio Viihdeohjelmat Oy:stä teki Piirosen kanssa yhteistyötä 17 vuotta.

– Karilla oli upea ääni, ja hän oli hyvä laulaja sekä esiintyjä. Hänen kanssaan oli helppo tehdä töitä, sillä Kari oli tunnollinen sekä jämpti työssään. Karilla oli aina elämäniloinen ja optimistinen luonne, ja hän antoi aina kaikkensa yleisölle".

Kari Piirosen sisko, rintasyöpään 2003 kuollut Vuokko Piironen-Harjukari oli myös iskelmälaulaja, ja Vuokon poika Teemu Harjukari on tunnettu tanssitähti.

Seiska tuo iloa elämään! Autamme nyt lukijoitamme joka kuukausi. Tunnetko jonkun, joka on avun tarpeessa? Auta läheistäsi ja ilmoita hänestä meille!

Teksti: Jari Peltomäki
Kuvat: Lehtikuva, Tanssiin.fi ja Seinäjoen tangomarkkinat

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!