fbqKeuhkolääkärin ennuste järkytti Jorma Kalevia – laulajalegenda kieltäytyy happiviiksistä! | Seiska
Jorma Kalevi

Keuhkolääkärin ennuste järkytti Jorma Kalevia – laulajalegenda kieltäytyy happiviiksistä!

Uutiset | 12.09.2020 13:12

Viime vuonna keuhkolääkäri järkytti iskelmälaulaja Jorma Kalevia, 74, kertomalla, että tällä olisi vain vuoden verran elinpäiviä jäljellä.

– Kyllähän tuollainen ennuste romauttaa mielialan, vuosi kuulosti aika vähältä. Yläkertaa saa kiittää, että omilla keuhkoilla vielä hengittelen.

Jorma sai uutta tuulta taisteluun sairastamaansa keuhkofibroosia vastaan, kun hän aloitti kuukausi sitten lääkekuurin, joka hidastaa taudin etenemistä.

Lue lisää: Vakavasti sairas laulajalegenda Jorma Kalevi saa uutta hoitoa – lääkkeet maksavat tuhansia euroja: ”Hirvittää!”

Pitkän uran tehnyt laulaja iloitsee, etteivät fanit ole hylänneet häntä. – Cuba Libre -biisini on ollut Radio Pookin listalla soitetuin kappale.
Pitkän uran tehnyt laulaja iloitsee, etteivät fanit ole hylänneet häntä. – Cuba Libre -biisini on ollut Radio Pookin listalla soitetuin kappale.

En halua happiviiksiä

Lääkäri kuvaili laulajan keuhkojen kuulostavan samalta kuin rapistelisi kuivia papereita yhteen.

– Ei tämä mitään kadehdittavaa eloa ole. Keuhkoja kutittaa, enkä pysty kävelemään hengästymättä. Kuun lopussa otetaan taas laboratorionäytteet sekä tehdään puhallus- ja kävelytestejä.

Lääkäri on ehdottanut happiviiksien käyttöä, mutta laulaja yrittää vielä sinnitellä ilman niitä.

– Kun niitä käyttää, keuhkot heittävät vapaalle. Ja se on sitten viimeinen vaihe, kun joutuu pötköttämään sängyssä. Silloin se on nopeaa menoa, Jorma huokaisee.

Teksti:Kirsi Pöllänen
Kuvat:Seiskan arkisto

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!