Keski-ikäiset miehet tuomittiin vankilaan 6-vuotiaiden lasten törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä - toisella tuomitulla hallussaan myös lasten raiskausvideoita

Uutiset | 25.11.2020 12:26

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi tiistaina kaksi keski-ikäistä miestä vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdottomiin vankeusrangaistuksiin kahdesta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Tuomiot ovat sivuhaara laajaa hyväksikäyttörinkiä koskevassa oikeuskäsittelyssä, jonka päähaaraa on käsitelty aiemmin tässä kuussa Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa. 

Toinen tuomituista ja hyväksikäyttöringin pääsyytetty on 59-vuotias, Etelä-Pohjanmaalla ja Lapissa asunut mies, joka on kirkkovaltuutettuna ja nuorisotyöntekijänä työskennellyt matkailualan yrittäjä. Toinen tuomittu on 51-vuotias toimistoesimiehenä työskennellyt espoolaismies, joka on niin ikään syytettynä myös päähaaran käsittelyssä. 

Lue myös: Lapsiin kohdistuneista järkyttävistä hyväksikäytöistä ja raiskauksista syytetty yrittäjämies asteli käräjille Victory-paidassa, toinen syytetty vaikeroi - katso kuvat oikeudesta!

Tuomitut hyväksikäyttörikokset tapahtuivat Espoossa kesäkuussa 2007 ja tiistaina annetun tuomion mukaan uhreja oli kaksi, joista molempiin kumpikin tuomituista on kohdistanut seksuaalista väkivaltaa. Uhrit olivat tekoaikaan 6-vuotiaita.

Tuomio on määrätty salaiseksi suurelta osin, eikä tekojen tarkempaa sisältöä ole kuvailtu tuomiossa. Oikeus kuitenkin toteaa tuomiossaan, että hyväksikäytöt olivat luonteeltaan ja tekotavaltaan niin paheksuttavia, että syyksi luettavia rikoksia on pidettävä myös kokonaisuutena arvostellen törkeinä.

Oikeuden mukaan miesten rangaistuksia ei voinut tuomita ehdollisena vankeutena niiden vakavuuden vuoksi.

Hyväksikäyttöjen lisäksi Länsi Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi 51-vuotiaan espoolaismiehen sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapidosta sekä huumausaineen käyttörikoksesta. Espoolaismiehen laitteilta löytyi yli tuhat kuvaa sekä yli viisi ja puoli tuntia rajua videomateriaalia lapsista. Tuomion mukaan kuvat ja videot olivat lievimmillään alastonkuvia ja vakavimmillaan sellaisia, joissa lasta raiskataan, sidotaan tai lapsi sekaantuu eläimeen.

Lue myös: Paparazzikuvat julki! Järkyttävää rikosvyyhtiä käsiteltiin Seinäjoella – pääepäilty paineli kaljalle kesken oikeudenkäynnin

Päähaaran syytteet

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa käytävässä hyväksikäyttöringin päähaaran käsittelyssä 59-vuotiasta pääepäiltyä syytetään törkeistä lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä, törkeistä raiskauksista sekä useista muista rikoksista.

Esitutkintamateriaalin mukaan 59-vuotias matkailuyrittäjän syytetään huumanneen lapsia metamfetamiinilla ja raiskanneen heitä.

Päätekijän syytetään muun muassa raiskanneen huumattua suomalaislasta kymmenen tuntia ja videoineen teon. Mies levitti videoita ulkomaisille pedofiiliverkostoille. Mies myös osallistui pedofiilirinkien videokeskusteluihin, joissa istuttiin alasti ja poltettiin metamfetamiinia. Miehet masturboivat ja katselivat lapsiin kohdistuneita väkivaltavideoita.

Lue myös: Kesken oikeudenkäynnin päiväkaljalle! Järkyttävästä seksuaalirikoksesta syytetty mies esiintyi tyynenä Seinäjoella – kuvat Seiskassa!

Myös kahta muuta miestä syytetään törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja toista lisäksi muun muassa törkeästä raiskauksesta.

Suomalaisia uhreja vyyhdissä on poliisin mukaan kuusi. Lapset olivat tekohetkellä 6–15-vuotiaita. Hyväksikäyttö ajoittuu vuosien 2004–2014 väliselle ajalle. Videoiden hallussapito ja jakaminen jatkui vuoteen 2018 saakka.

Teksti:Mika Seppänen
Kuvat:Panu Hörkkö
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!