Uutiset

Kävi käsiksi kiekkojunioriin - näin entinen Mr. Finland Kim Löfgren kommentoi tapausta: En lyönyt lasta!

23.12.2017 09:45

Vuoden 1996 Mr Finland, alun perin turkulainen Kim Löfgren, 42, kertoo eläneensä painajaismaisen loppuvuoden. Syyskuun alussa hän mätkähti remontoimansa kotitalon katonrajasta kiviportaisin ja joutui vaativaan leikkaukseen.

Lue myös: Karu kuva: kohuttu Mr. Finland Kim Löfgren loukkaantui vakavasti remonttionnettomuudessa, päähän pahoja osumia – katso!

– Oikea käteni vaurioitui pahoin. Se oli poikki, halki ja nivelpinta kolmessa osassa. Luut melkein murusina, Kim kertasi veristä onnettomuutta lokakuussa Seiskalle.

Lokakuun lopulla Löfgren joutui ongelmiin junioreiden jääkiekko-ottelussa Espoossa. Helsinkiläistynyt ex-mister on seitsemän vuoden ajan toiminut Vuosaaren Viikingeissä, ensin joukkueenjohtajana ja neljä viime vuotta maalivahtivalmentajana. Myös Kimin vanhin poika pelaa joukkueessa.

Lue myös: 14-vuotiaaseen kiekkojunioriin käsiksi käynyt mies on entinen Mr. Finland Kim Löfgren, 42: riehui lasten jääkiekko-ottelussa – sai pitkän toimitsijakiellon!

– On absurdia väittää, että olisin lyönyt 14-vuotiasta poikaa! En ole koskaan kurittanut ketään.

Harmistui tappiosta

Suomen Jääkiekkoliiton kurinpitovaliokunta määräsi 8. joulukuuta Löfgrenille harvinaisen pitkän, liki puolentoista vuoden toimitsijakiellon. Peli- ja toimintakielto ulottuu 28.2.2019 asti.

Seiska sai haltuunsa kohutun päätöksen, josta iltapäivälehdet repivät isoja otsikoita viime viikolla. Kurinpitovaliokunta teki päätöksen silminnäkijähavaintojen perusteella.

– Löfgren on ottelun päätyttyä pukukoppikäytävällä käyttänyt erittäin asiatonta kieltä ja käynyt käsiksi vastustajajoukkueen pelaajaan. Saadun selvityksen mukaan käsiksi käymistä ei voida pitää vähäisenä tai kevyenä, päätöksessä todetaan.

Lue myös: Näin elää kohuttu Mr. Finland Kim Löfgren nykyään: sai kolme lasta - homeongelmat ja burnout rassaavat!

Tapahtumat saivat alkunsa 28. lokakuuta pelatussa, 2003 syntyneiden C2-kiekkojunioreiden ottelussa Espoon Blues BJR2 vastaan Vuosaaren Viikingit.
Viikingit hävisi tiukan ottelun 7–6, ja Löfgren myöntää olleensa ”harmissaan tuloksesta” ja kutsuneensa ”puolileikillään” matkalla pukukoppiin vastustajia ”ämmäkiekon” pelaajiksi.

Tönäisy primitiivireaktio

Tämän jälkeen käsitykset tapahtumista eroavat suuresti. Yksi silminnäkijä kertoi, kuinka Löfgren ”tönäisi yhtä Blues-pelaajaa ja sen jälkeen löi”. Toisen mukaan Löfgren ”painoi (juniorin) seinää vasten ja löi nyrkillä vatsaan”.

– Ei pidä paikkansa. Yksi Blues-pelaajista tarttui minun päästäni kiinni ja ravisti, jolloin minä vaistomaisesti työnsin häntä kahdesti kevyesti taaksepäin, koska koin tilanteen uhkaavaksi. Hän liikahti ehkä viisi senttiä taaksepäin, Löfgren kuvaa Seiskalle.

– Minulla oli toisessa kädessä maalivahdin maski ja toisessa maila. Miten olisin voinut lyödä ketään ne käsissäni? Toisekseen oikea käteni on edelleen puoliksi toimintakyvytön.

Lue myös: Näistä kohuista Mr. Finland Kim Löfgren muistetaan – sai 90-luvulla tuomion 11:stä eri rikoksesta!

– Myönnän, että tönäisin poikaa, mutta se oli vaistomainen primitiivireaktio, enkä tehnyt sitä millään muotoa vahingoittamistarkoituksessa. Hänhän oli täysissä kiekkovarusteissakin.

Löfgren on myös valittanut Jääkiekkoliiton kurinpitovaliokunnan päätöksestä valitusvaliokunnalle. Tarvittaessa hän aikoo jatkaa oikeusturvalautakuntaan asti.

Teksti:Kalle Kangas
Kuvat:Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!