Veijo Baltzarin talo on myynnissä.

Kauhujen näyttämö myynnissä! Tutkintavankeudessa viruva Veijo Baltzar haluaa talostaan 995 000 euroa!

27.02.2020 11:02

Kulttuurineuvos Veija ”Veijo” Baltzarin, 77, upea merenrantatalo Raaseporissa, Tammisaaressa on jälleen myytävänä.

Vuonna 1975 rakennettu, kaikkiaan yli 400-neliöinen rantakiinteistö on peruskorjattu runsas vuosikymmen sitten.

Yli 300 neliön asuintiloista löytyy muun muassa upea sauna ja elokuvahuone. Talon suuri piha-ala rajautuu merenrantaan, jossa on laituri ja tilaa isollekin veneelle.

Kohteen hintapyyntö on 995 000 euroa.

Lue myös: Törkeästä ihmiskaupasta epäilty kulttuurineuvos Veijo Baltzar asuu kuin kroisos - ökytalossa oma hiekkaranta, pihassa Porsche! Katso kuvat!

Myynti-ilmoituksessa talon kunnoksi ilmoitetaan ”hyvä”, ja ikkunoista yksityisrannalle avautuvia maisemia kuvaillaan ”henkeäsalpaaviksi”. Kohde sopisi hyvin veneilijälle, sillä tontin rantalaituriin sopii parkkeerata isokin huvipursi.

Huoneita on kahdeksan. Rantaviivaa tontilla on 60 metriä.
Huoneita on kahdeksan. Rantaviivaa tontilla on 60 metriä.

Epäilyjä ihmiskaupasta

Baltzarin ylle lankesi synkkä varjo, kun rikosepäilyt törkeästä ihmiskaupasta, seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja pahoinpitelystä tulivat julki Helsingin Sanomissa viime marraskuussa. Myöhemmin rikosepäilyt täydentyivät törkeällä lapsen hyväksikäytöllä ja pahoinpitelyllä. 

Polisin mukaan epäillyt teot ajoittuvat vuosiin 2016– 2019. Teatterialalla olleet naiset kertoivat, että Baltzar pyöritti kultin kaltaista yhteisöä. Kertoman mukaan kulttuurivaikuttaja oli lupaillut rooleja ja menestystä tarkoituksenaan saada naiset toimimaan mielensä mukaan.

Lue myös: Ökytalo, Porsche ja ihmiskauppaepäily! Verotietojen perusteella Veijo Baltzar on pienituloinen

Syytteitä ei ole vielä nostettu, sillä esitutkinta on kesken. Kaupan oleva ökytalo Tammisaaressa on yksi epäiltyjen rikosten tapahtumapaikoista.

Poliisin mukaan epäilty on kertonut kuulusteluissa "oman käsityksensä tapahtumien kulusta". 

- Esitutkinta on edelleen aktiivivaiheessa, joten en voi kommentoida tarkemmin asianomistajien lukumäärää tai rikosten tekoaikaa. Tutkinnasta tiedotetaan lisää sitten, kun se ei enää vaaranna esitutkintaa, Helsingin poliisin rikoskomisario viestittää Seiskalle. 

Älä missaa päivääkään! Tilaa Seiskan uutiskirje ja saat kuumimmat julkkisuutiset sähköpostiisi joka aamu klo 10 täysin ilmaiseksi.

Teksti: Pauli Poutanen
Kuvat: All Over Press ja Seiskan arkisto

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!