fbq
Uutiset
21.04.2017 10:45
Teksti: Antero Alhonen|Kuvat: Pasi Murto
Sasu ja Katri Haapanen
Katri Sorsa avoimena: Tämän takia en halua lisää lapsia!
Uutiset
21.04.2017 10:45
Teksti: Antero Alhonen|Kuvat: Pasi Murto

Viidakon tähtösistäkin tuttu Katri Haapanen (o.s. Sorsa) kertoo blogissaan, miksi hän ja aviomiehensä Sasu eivät ole suunnitelleet perheenlisäystä.

Katrilla ja hänen miehellään Sasulla on 3-vuotias poika Elias. Katri kertoo blogissaan joutuvansa vastaamaan usein samaan uteluun: aikovatko he hankkia lisää lapsia.

Lapsilukumme on täysi, vaikka monesti kyllä pysähdymme miettimään asiaa. Kohtuni huutaa lasta, mutta järkeni pitää sen aisoissa. Selkäni on todella huonossa kunnossa ja on myös ajateltava pystynkö kantamaan öisin ja imettämään. Haluan, että vauvalla on sama oikeus rintamaitoon ja kantoliinaan, kuin pojallamme on ollut. Tämä kuitenkaan ei ole mahdollista, Katri kirjoitti.

Hänen mukaansa toinen syy liittyy rahaan.

Haluan, että meillä on mahdollista tarjota lapsellemme oma asunto ja auto.

”Lapsen oikeus on saada huomiota”

Blogikirjoituksessaan Katri pohtii lapsen huomiontarvetta.

Minun mielestäni jokaisen lapsen oikeus on saada huomiota. Jos lapsi ei saa tarpeeksi huomiota sen näkee heti käyttäytymisessä. Siitä alkaa monesti kapina. Pojallamme ei ole uhmaa. Hän on herkkä pieni poika, joka on luonteeltaan todella kiltti. Olen tehnyt töitä 3-4 kertaa viikossa ja huomaan heti pojastani, kun äiti on ollut liikaa töissä. Tämä harvoin tulee takaisin huonona käytöksenä. Yleensä sen huomaa, kun poika on minussa kiinni yöllä ja päivällä.

Katrin mukaan Elias tarvitsee paljon huomiota, ja se onkin vahvistanut ajatusta, ettei toinen lapsi ole ajankohtainen asia.

Monesti mietin sopisiko meille tähän edes pieni vauva? Miten paljon se olisi pojalta pois?

Katrilta puuttuu sisarusrakkaus

Kirjoituksessaan Katri pohtii ajatusta siitä, että lapsesta kasvaa itsekäs ilman sisaruksia.

Meidän pojassamme ei ole tippaakaan itsekkyyttä. Hän jakaa ja antaa lelujaan muille.

Katri kertoo, että hänellä itsellään on sisaruksia, mutta heidän välinsä ovat melko viileät.

Sisarusrakkaus puuttuu täysin. Huomaan etsiväni sellaista "veriside rakkautta" omista ystävistäni. Huomaan kaipaavani sitä. Olen koko elämäni hakenut hyväksyntää ystäviltäni puuttuvan siteen takia. ”Miksi en ollut rakkautesi arvoinen?” On kysymys mitä huomaan kysyväni usein.

Lue Katrin blogikirjoitus kokonaisuudessaan täältä.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »