Uutiset

Katiska-dokumentti: Niko Ranta-aho auttoi Janne ”Nacci” Tranbergia pakoilemaan virkavaltaa – piilopaikkaan löysi ainoastaan koordinaateilla!

17.08.2020 06:00

Katiska-dokumentin toisessa osassa Janne ”Nacci” Tranberg kertoo ystävyydestään Niko Ranta-ahoon. Janne on Katiska-jutun toinen pääepäilty. Hän on kiistänyt kaikki syytteet.

- Tutustuin Nikoon Suomessa, jossa on ollut molemmille tuttuja kavereita. Meille muodostui sellainen ystävyyssuhde, joka päättyi tänne vankilaan, Janne sanoo jaksossa.

Jannen pakoillessa virkavaltaa, auttoi Niko häntä monin tavoin.

- Minun ja Tranbergin ystävyys on alkanut tai lähentynyt 2018, kun hän oli karussa. Hänellä oli ongelmia ja päätti lähteä karkuun viranomaisia. Hän on ollut aina asiallinen ihminen ja tulimme toimeen, joten totta kai autan. Hoidin hänelle asunnon ja välillä vein ruokaa ja vaatteita. Olettaisin, että minulle tehtäisiin noin, jos päättäisin karata, Niko kertoo.

Lue myös: ”Todellinen kullankaivaja – tyypillinen tapaus!” Sofia Belórfille jääkylmää kyytiä Katiska-dokumentissa!

”Hankalaa hommaa”

Janne myöntää, ettei elämä etsintäkuulutettuna ollut helppoa.

- Etsintäkuulutetulla on paljon haasteita elämässään. Ihan arkisia asioita, kuten asuntoasiat. Jopa kaupassa käynti. Yksinkertaisimmillaan auttaminen oli sitä, ettei viitsinyt mennä supermarkettiin, jos tarvitsi vaikka uusia vaatteita, koska niissä kävi niin helvetisti suomalaisia.

Janne hankki itselleen useamman piilopirtin varmuuden vuoksi.

- Etsintäkuulutettuna oleminen on perin hankalaa hommaa. Yritin suojella nimeäni ja naamaani kaikilla tavoilla, enkä antaa poliisille helppoja johtolankoja. Se, että on monta asuntoa, luo jonkinlaista turvaa. Jos toinen asunto tuntuu liian kuumalta, voi mennä toiseen. Piti löytää keino hankkia asunto. Sellainen löytyi, kun Niko auttoi.

Lue myös: Tapettiin kylmäverisesti teloittamalla? Näin Niko Ranta-aho sai tietää ex-bisneskumppaninsa kuolemasta - "Meno on kovaa, eikä ihmishengellä ole mitään merkitystä"

 

Talo keskellä ei mitään

Yksi Jannen piilopaikoista sijaitsi Alozainassa, Espanjassa. Talo sijaitsi kirjaimellisesti keskellä ei mitään.

- Se oli todella landella. Se oli paikassa, minne ei ollut edes katuosoitetta. Sinne löysi ainoastaan koordinaateilla. Siellä ei todellakaan ollut ihmisiä. Siellä sai olla rauhassa. Siellä joutui olemaan yksin.

Katiska-dokumentti Ruutu+-palvelussa maanantaisin.

Teksti:Antero Alhonen
Kuvat:Nelonen Media
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!