Katariina Sourilla on työhuone Suomenlinnassa.

Katariina Souri pelkäsi uudessa ateljeessaan: Raatelevainen sarjamurhaaja virui alakerrassa!

Uutiset | 03.07.2018 07:39

Katariina Souri sai tammikuussa vuokratyöhuoneen Helsingin Suomenlinnasta. Katan ateljee sijaitsee vuonna 1766 valmistuneessa Kurtiini Hamilton-Polhemin talossa, jossa tänä päivänä toimii muun muassa Tullimuseo.

– Talo on yksi saaren pahamaineisempia. Täällä on pidetty muun muassa punavankeja teljettynä ahtaisiin selleihin odottamassa teloitusta tai vapautusta. Moni heistä menehtyi sairauksiin ja nälkään.

Katan vielä keskeneräinen mutta valoisa työ syntyy uudessa ateljeessa Suomenlinnassa. Eliya viihtyy omassa työhuoneessaan Kruununhaassa.
Katan vielä keskeneräinen mutta valoisa työ syntyy uudessa ateljeessa Suomenlinnassa. Eliya viihtyy omassa työhuoneessaan Kruununhaassa.

Lue myös: Katariina Souri ja Eliya-rakas: Aviokriisi iski!

Herkkävaistoinen Kata sanoo aistivansa outoa energiaa ympärillään, mutta ei enää pelkää sitä.

– Kun tulin tänne tammikuun pimeässä, olin kyllä peloissani. En uskaltanut yhteisvessankaan ovea sulkea.

Kata ei varsinaisesti usko aaveisiin mutta kokee menneiden tragedioiden energiakentät ympärillään.

– Talven pimeydessä täällä oli aluksi hieman aavamaista, kun Haamujengikin teki talossa tv-sarjaan liittyviä tukimuksiaan, Kata kuvailee.
– Talven pimeydessä täällä oli aluksi hieman aavamaista, kun Haamujengikin teki talossa tv-sarjaan liittyviä tukimuksiaan, Kata kuvailee.

Lue myös: Tästä Katariina Sourin ja Eliya-rakkaan aviokriisi puhkesi: ”Äkkipikaistuksissani poistin parisuhdestatuksen!”

Olen varjotyöntekijä

Liki 300 vuotta sitten perustettua Suomenlinnaa on kutsuttu myös Kuolemansaareksi. Saarella on tänä päivänäkin avovankila.

– Ateljeeni alakerrassa on muun muassa virunut Suomen ainoa sarjamurhaaja Juhani Aataminpoika. Hänet oli teljetty kahleilla seinään ja ruokittiin kattoluukun kautta. Murhaaja kuoli muurattuun huoneeseen vuodessa, Kata kertoo.

Lue myös: Seiska kaivoi esiin kuumat kuvat Katariina Sourin julkkisvuosilta – mehujää sai kyytiä!

Taiteilija kokee olevansa varjotyöntekijä, jonka maalausten mielenkiintoiset hahmot nousevat esiin piilotajunnasta. Työn alla oleviin tauluihin ei ole ainakaan toistaiseksi piirtynyt menehtyneitä vankeja saati murhamiehiä.

– Tunnelma muuttui hengeltäänkin valoisammaksi kesän tultua. Viihdyn täällä vähintään kolmena päivänä viikossa. Kummituksetkaan eivät ole minua hätistelleet pois. Koen, että minut on hyväksytty tänne jo toistamiseen.

Kata löysi kierrätyskeskuksesta halvalla jääkaappipakastimen.
Kata löysi kierrätyskeskuksesta halvalla jääkaappipakastimen.

Lue myös: Pysäyttävä näky: Katariina Souri ja Eliya-rakas vaihtoivat roolinsa hääpäivän kunniaksi! Katso upeat kuvat!

"Raatelewainen peto" tappoi 12 ihmistä!

Kiertelevä renki ja pikkurikollinen Juhani Aataminpoika syntyi 1826 Vesivehmaalla. Kun häntä oltiin viemässä Hämeenlinnan vankilasta Hauholle käräjille lokakuussa 1849, hän karkasi ja aloitti henkirikosten sarjan.

Juhani Aataminpoika surmasi Lammilla rikoskumppaninsa kanssa erään torpan isännän ja emännän. Sieltä murhamies jatkoi matkaansa entiseen kotiinsa Heinolaan, jossa hän riitautui isäpuolensa kanssa ja surmasi tämän. Sen jälkeen Juhani murhasi oman äitinsä ja metsään paenneet sisarpuolensa.

Juhani Aataminpoika kahliittiin sellinsä seinään vuonna 1853.
Juhani Aataminpoika kahliittiin sellinsä seinään vuonna 1853.

Lue myös: Katariina Souri palasi Suomenlinnaan – kuvat! ”Täällä toivuin paniikkihäiriöstä!”

Murhien jälkeen Juhani lähti kohti Saimaan kanavatyömaata ja surmasi matkalla lisää tapaamiaan ihmisiä. Yhteensä hän teki 12 murhaa viidessä viikossa ennen kuin jäi kiinni.

Viipurin hovioikeus langetti hänelle kuolemanrangaistuksen, mutta Venäjän keisari lievensi tuomion 80 raipaniskuksi ja elinkautiseksi. Hänet suljettiin selliin Suomenlinnaan, jossa vankia pidettiin seinään kahlittuna kuolemaansa saakka. Juhani Aataminpoika tunnettiin lempinimillä Kerpeikkari (teloittaja) sekä Raatelewainen peto.

Teksti:Anne Pennanen
Kuvat:Atte Kajova
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!