Hyppää pääsisältöön
Katariina Souri ajaa nyt homojen asiaa: Ei enää tiukkoja rajoja yksityiselämäni suojaksi!

Katariina Souri ajaa nyt homojen asiaa: Ei enää tiukkoja rajoja yksityiselämäni suojaksi!

Kirjailija Katariina Souri toimii 19.-21. elokuuta järjestettävän Hanko Priden virallisena suojelijana. Katariina haluaa olla omalta osaltaan edistämässä kaikkien vähemmistöryhmien tasa-arvoa ja erilaisuuden hyväksymistä sekä herättämässä avointa keskustelua ja rajoja rikkovaa empatiaa.

- Olen aikanaan puhunut avoimesti mielenterveysongelmista ja henkilökohtaisesta terapiaprosessistani, myöhemmin olen keskittynyt pitkälti eläinoikeusasioihin. Olen iloinen ja kiitollinen, jos voin jatkossa toimia omalta osaltani myös seksuaalivähemmistöjen hyväksi ja myötävaikuttaa siihen, että ihmiset kaikkialla Suomessa uskaltaisivat tunnustaa oman todellisen identiteettinsä ja elää rohkeasti itsensä näköistä elämää hyväksyvässä ja myötätuntoisessa ilmapiirissä, Katariina toteaa.  

Katariina kertoi alkuvuodesta 2016 elävänsä avoliitossa naisen kanssa. Katariinan päätös avautua yksityiselämän käänteistä tuli kaikille yllätyksenä, sillä hän oli pitänyt parinkymmenen vuoden ajan tiukkaa linjaa siitä, ettei hän puhunut julkisuudessa parisuhteistaan tai seksuaalisuudesta henkilökohtaisella tasolla.

- Kuluvan vuoden alussa tein uuden linjauksen ja päätin ottaa avoimemman suhtautumistavan julkisuuteen yksityiselämääni liittyen. Tähän kieltämättä vaikutti merkittävästi se, että muutin avoliittoon toisen naisen kanssa, mutta myös se että koin vihdoin olevani sisäisesti niin sinut itseni kanssa, ettei minulla ollut enää tarvetta vetää yhtä tiukkoja rajoja yksityiselämäni suojaksi, Katariina toteaa.

 

Huomasi olevansa väärässä

Katariina huomasi ryhdyttyään suhteeseen naisen kanssa, että Suomessa eletään edelleen hyvin vahvasti heteronormatiivisessa yhteiskunnassa. Hän oli kuvitellut heterosuhteissa eläessään, että tasa-arvo ja seksuaalivähemmistöjen hyväksyntä on jo edennyt niin pitkälle, ettei jäljellä ole asenneongelmia tai muitakaan merkittäviä epäkohta. Hän myöntää kuitenkin olleensa väärässä asian suhteen.

- Lähipiirissä suhtautuminen oli pääsääntöisesti hyväksyvää, mutta ongelmiakin ilmeni ja käsitin ettei loogisille perusteille tai rakkaudelliselle ajattelutavalle löydy aina sijaa silloin kun vaikeiksi koetut asiat tulevat hyvin lähelle ja henkilökohtaisiksi. Huomasin itsekin tehneeni heterosuhteissa ollessani hölmöjä oletuksia seksuaalivähemmistöjen arkielämään liittyen ja että omissakin asenteissani oli parantamisen varaa, Katariina myöntää. 

Virallisen suojelijana toimivan Katariina Sourin lisäksi Hanko Pride –tapahtumalla on joukko tunnettuja kummeja, kuten ensimmäisen kauden kansanedustaja Antero Vartia, fitness-guru Jutta Gustafsberg, Miss Suomi –kilpailua järjestävä missikeisarinna Sunneva Kantola sekä hiljattain miesystävänsä kanssa suhteensa rekisteröinyt kansanedustaja Markku Rossi. Loput Pride-kummit julkistetaan kevään ja kesän aikana Hanko Priden verkkosivuilla.

Pride-kummit ovat lupautuneet kirjoittamaan tapahtuman verkkosivuille blogimerkkinän, jossa pohtivat muun muassa oman seksuaalisuuden kanssa kamppailua ja suvaitsevaisuusongelmia omassa lähipiirissään.

 

Pride-kulkue valtaa Hangon

Kolmipäiväinen Hanko Pride järjestetään 19.-21. elokuuta Hangossa. Tapahtuma käynnistyy perjantaina Katariina Sourin avajaispuheella ja avajaisklubilla. Pride-kulkue valtaa Hangon puolestaan lauantaina. Viikonlopun aikana Hangossa järjestetään runsaasti erilaista ohjelmaa: luvassa on muun muassa Lasten Pride -tapahtuma, Sateenkaariristeily, drag-aristi Kalkkunan vetämä drag-bingo, SUP-joogaa sekä useita musiikki- ja drag-esityksiä.

Hanko Pride –tapahtuman verkkosivut löytyvät osoitteesta hankopride.fi.

 

 


Teksti:
Seiskan toimitus
Kuvat:
Seiskan toimitus

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!