Käsittämätön kasvupyrähdys! Kuningaskotka Janne Ahosen poika Mico, 17, venähti vuodessa lähes 20 senttiä – ”Teknisesti hän pystyisi jo hyppäämään huippuhyppyjä”

Uutiset | 26.01.2019 14:02

Suomalaisella mäkihypyllä ei ole ollut viime vuosina hurraamista. Viime vuosikymmenten mitalisade on vaihtunut suoranaiseen alakuloon, mutta tunnelin päässä alkaa hiljalleen näkyä valonpilkahduksia.

Näin ainakin uskoo yksi kaikkien aikojen mäkihyppääjistä, lahtelainen Kuningaskotka Janne Ahonen, jonka 17-vuotiaasta Mico-pojasta on odotettu jo vuosia kotimaisen mäkihypyn uutta Vapahtajaa.

Lue myös: Seuraava kuningaskotka? Mäkilegenda Janne Ahosen 17-vuotias Mico-poika ohitti isänsä jo yhdessä asiassa – kuva!

– Ei sitä yhden miehen varaan kannata suunnitella ja rakentaa, vaan kokonaisvaltaisen juniorityön, Janne, 41, toppuuttelee.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Lahtelainen Mico Ahonen kuuluu Suomen lupaavimpiin mäkimiehiin.
Lahtelainen Mico Ahonen kuuluu Suomen lupaavimpiin mäkimiehiin.

 

Kuningaskotkan mukaan juuri juniorityö pääsi huippuvuosina unohtumaan, kun juurikin janneahoset, mattihautamäet ja kumppanit voittivat kisan toisensa jälkeen.

– Niistä virheistä maksetaan nyt, kun vanhat ukot ovat lopettaneet eikä uusia menestyjiä enää tullutkaan tilalle, Janne hymähtää.

– Itse kuitenkin uskon, että seuraavasta ikäluokasta nousee sellaisia kavereita, jotka pystyvät menestymään. Uskon myös, että suomalainen mäkihyppy tulee vielä palaamaan sellaiseen asemaan, kuin on totuttu.

Lue myös: Tässä ovat Janne Ahosen Mico-pojan, 17, hurjat tavoitteet mäkihypyssä: ”Kaikki on mahdollista!”

Juttu jatkuu videon jälkeen.

Hurja kasvupyrähdys

Mico Ahonen saattaa hyvinkin olla yksi tulevista menestyjistä. Hänen huima kehittymisensä on tosin ottanut viimeisen vuoden aikana hieman takapakkia -kiitos hurjan pituuskasvun: Micon hoikkaan varteen kertyi 12 kuukaudessa lähes 20 senttiä lisää mittaa. Yleensä moinen pyrähdys sotkee mäkimiehen tekniikan, muttei 186-senttiseksi venähtäneen lahtelaislupauksen.

– Teknisesti Mico pystyisi jo hyppäämään huippuhyppyjä, mutta paukut eivät vielä riitä siihen. Poikamaisuuden hävitessä pojasta tulee mies ja voimatasot nousevat, Janne-isä tietää.

Voimaharjoittelua on kuulemma tehty, mutta se on ollut tarkoituksella kevyttä.

– Olemme pituuskasvun vuoksi menneet tosi varovasti eteenpäin. Uskon ja toivon, että pojan kasvu alkaisi pikkuhiljaa olla finaalissa.

Olisiko Janne Ahosen pojasta voinut tulla muuta kuin mäkihyppääjä? – Oli muitakin vaihtoehtoja, mutta kyllä mäkihyppy oli aina ykkönen, Mico sanoo.
Olisiko Janne Ahosen pojasta voinut tulla muuta kuin mäkihyppääjä? – Oli muitakin vaihtoehtoja, mutta kyllä mäkihyppy oli aina ykkönen, Mico sanoo.

 

Lue myös: Tässä ovat Janne Ahosen Mico-pojan, 17, hurjat tavoitteet mäkihypyssä: ”Kaikki on mahdollista!”

Voimaharjoittelua on tehty, mutta se on ollut tarkoituksella kevyttä.

– Olemme pituuskasvun vuoksi menneet tosi varovasti eteenpäin.

LIITY UUTEEN SEISKA KLUBIIN JA LUE MEHUKKAITA JULKKISUUTISIA, JOIHIN PÄÄSET KÄSIKSI VAIN KLUBIN JÄSENENÄ! REKISTERÖIDY KÄYTTÄJÄKSI TÄSTÄ LINKISTÄ!

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Eetu Ampuja, Atte Kajova
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!