Uutiset

Kärsämäläinen Antti sanoo olevansa epäonnistumisen mestari – ”Yritän vain selviytyä päivästä toiseen!”

04.07.2020 18:14

Pohjois-Pohjanmaalla Kärsämässä asuva Antti Kärsämä, 57, on vaatimaton mutta yllätyksellinen mies.

Suurenmoisen laulutaitoinen erakko kykenee laulamaan ja soittamaan kitarallaan mitä vain, minkä on kerran kuullut.

– Kitara kulkee kainalossani. Laulan mielelläni, sillä pidän ihmisistä ja nautin esiintymisestä. Koen silti, ettei minulla ole mitään erityistä tarkoitusta elämässäni. Siksi nautin suuresti Lapin hiljaisuudesta ja luonnosta ihan omineni. Viihdyn parhaiten yksin.

Antin lauluääntä ja -taitoa on verrattu Kari Tapioon. – Jokaiselle on annettu omat lahjansa. Minulla se on soittaminen ja laulaminen.
Antin lauluääntä ja -taitoa on verrattu Kari Tapioon. – Jokaiselle on annettu omat lahjansa. Minulla se on soittaminen ja laulaminen.

Koraania ja Raamattua

Antti on ollut nuorena kerran naimisissa mutta eronnut. Töitä hän ei ole saanut, ja kokee, ettei ole onnistunut erityisesti oikein missään. Hän on peruspessimistin prototyyppi, joka on saanut lisämausteena positiivisen huumorintajun.

– Olen epäonnistunut elämässäni niin monessa. Voisin sanoa, että ihan kaikessa. Työttömyyskorvauksilla ei paljon juhlita, joten olen oppinut nauttimaan elämän pienistä asioista yksikseni.

Antti vaistoaa, että jotkut saattavat pitää häntä hulluna, mutta järki hänellä leikkaa, vaikka muut asiat menevätkin mönkään.

– Olen vain erilainen. Olen yrittänyt päästä selville elämän tarkoituksesta lukemalla jopa Koraania ja Raamattua, mutta vielä se ei ole auennut. Nautin uusista asioista. Olen siksi opetellut puhumaan hepreaa ja arabiaa. Ja sitten minulla on tämä musiikki, joka tuo iloa paitsi itselleni, myös kanssaihmisille. Yritän vain selviytyä päivästä toiseen.

Lue lisää Antista ja katso kuinka Seiska toi iloa hänen elämäänsä tuoreimmasta Seiskasta!

Teksti:Carmen Heikkilä
Kuvat:Markku Ruottinen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!