Uutiset

Karita Tykkä näki oman jaksonsa Kaunis elämä -sarjasta - tilitti blogissaan esille nousevaa teemaa: ”Vie järjettömästi energiaa ja syö itsetuntoa”

12.03.2018 19:31

Vuonna 1997 Miss Suomeksi kruunattu Karita Tykkä (o.s. Tuomola) on yksi Kaunis elämä -sarjan tähdistä. Ohjelmassa entiset missit käyvät läpi elämäänsä kukin omassa jaksossaan.

41-vuotias Karita kertoo Rakkaudella, Karita -blogissaan katsoneensa oman jaksonsa sarjasta jo etukäteen.

Lue myös: Karita Tykkä julkaisi tyrmäävän bikinikuvan: vau, mikä sulotar - kuva

Vaivasi vuosia

Karita kirjoittaa, että yksi jaksossa esiin noussut teema oli riittämättömyyden tunne. Karita paljastaa, että menestyksestään huolimatta hän koki riittämättömyyttä usean vuoden ajan.

Riittämättömyyden tunne on musta aukko sisällämme – se vie järjettömästi energiaa ja syö itsetuntoa. Sisäisen äänesi leimaa sinut epäonnistujaksi – huonoksi. Tuon äänen viesti ei kuulu muiden korville, mutta kulkeutuu meissä itsessämme kaikkialle vaikuttaen kaikkeen tekemiseemme, Karita kirjoittaa blogissaan.

Lue myös: Karita Tykkä avoimena blogissaan: "Olen onnekas, sillä olen kokenut intohimoa ja rakkautta - vieläpä ajoittain samanaikaisesti"

Vääristää maailmankuvan

Karitan mukaan riittämättömyyden tunne voi vallata koko elämän ja vääristää ihmisen koko maailmankuvan.

Karita antaa oman kokemuksensa kautta ohjeita, joiden avulla voi hyväksyä itsensä.

Itse olen kokeillut matkallani erilaisia tapoja, mutta huomaan parhaiten itselleni toimii lause, jossa hyväksyn minkä tahansa asian ensi tiedostamalla sen ja sitten hyväksymällä ja lopuksi irti päästämisellä. Esimerkiksi: ”Vaikka tunnen vihaa, katkeruutta ja pettymystä, silti hyväksyn ja rakastan itseäni – hyväksyn ja rakastan itseäni”, Karita neuvoo.

Lue myös: Ex-missi Karita Tykän loma päättyi ikävästi: "Hyviä hoitovinkkejä otetaan vastaan!"

Hiipii vieläkin olkapäälle

Ensiksi Karitasta kyseiset harjoitukset tuntuivat turhilta, mutta hän jatkoi ja ajan myötä huomasi niistä löytyvän apua ja hän oppi hyväksymään itsensä sellaisena kuin on.

Täydellistä ja aina riittävää elämäni ei ole edelleenkään, vaan riittämättömyyden tunne hiipii vieläkin välillä olkapäälleni, mutta senkin kanssa on nykyään ihana elää. Voin keskustella tunteen kanssa, ymmärtää enemmän ja kasvaa ihmisenä. Voin elää ja olla tuon tunteen kanssa ilman, että se ohjailee minua, Karita avaa nykyisiä tuntemuksiaan.

Lue myös: Ex-missi Karita Tykkä nauttii maalaiselämästä alastomana – kuva!

Teksti:Kalle Väistö
Kuvat:Timo Korhonen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!