Kari Tapion kuolemasta 10 vuotta – Joona Jalkanen: Olen yhä isällä töissä

Uutiset | 04.12.2020 07:56

Joulukuun 7. päivänä Kari Tapion kuolemasta tulee kuluneeksi kymmenen vuotta. Iskelmälegendan nuorin poika Joona Jalkanen on lupautunut muistelemaan isänsä viimeisiä vaiheita lähenevän muistopäivän kunniaksi.

Lue myös: Tämän takia Joona Jalkasesta ei tullut legendaarisen isänsä ja veljiensä tavoin muusikkoa – ”Minulle jäi keikkojen järjestelypuoli!”

Kansan omaisuutta

Kuoleman jälkeen Joona on vastannut iskelmälegendan muiston vaalimisesta. Hän on halunnut, että isän vaiheita käsitellään julkisuudessa kainostelematta.

– Äitini sanoi aina, että Kari Tapio on kansan omaisuutta, Joona kuvailee.

Myös syksyllä ilmestynyt Kari Tapion elämäkerta on huomattavan avoin. Joona kertoo vieneensä kirjailija Antti Heikkiselle taustamateriaaliksi pakettiautollisen tavaraa, kuten isänsä päiväkirjat.

– Kun Antti kävi tavaroita läpi, hän löysi jopa faijan piippurassit. Sanoin, että pääsetpähän hajulle, mitä blossea Klabbi on blaadannut, Joona veistelee ja räjähtää nauruun.

Suuri osa Joonan työpäivästä kuluu edelleen isäänsä liittyvissä töissä. Kuvassa managerilla on päällään Karin vanha Mic Macin metsuritakki.
Suuri osa Joonan työpäivästä kuluu edelleen isäänsä liittyvissä töissä. Kuvassa managerilla on päällään Karin vanha Mic Macin metsuritakki.

Lue myös: Kari Tapion Joona-poika haki itselleen apua: Vanhempien kuolema ajoi terapiaan!

Olin ongelmatapaus

Jalkasten perheessä koko elämä kietoutui musiikin ympärille. Karin veljistä Jiristä ja Janista tuli muusikoita, mutta Joonalle keksittiin muuta puuhaa.

– Olin teininä ongelmatapaus. Isä näki keskittymishäiriöisessä pojassa kuitenkin potentiaalia. Hän neuvoi minua hyödyntämään sosiaalisia kykyjäni keikkamyyjänä.

– Koen, että kaikessa, mitä teen on faijan kädenjälki mukana. Ajattelen, että olen edelleen hänellä töissä. Olen siitä ikuisesti kiitollinen, Joona sanoo.

Hän suunnittelee edelleen uusia hankkeita isänsä kunniaksi.

– Haluaisin vielä toteuttaa isän muistoa kunnioittavan laulukilpailufestivaalin Pieksämäellä.

Lue Joonan muistot isästään ja katso nostalgiset kuvat Seiska Klubista!

Teksti:Juha Nurmi
Kuvat:Seiskan arkisto ja Pasi Murto
Jaa Artikkeli:
Enemmän irti Seiskasta täysin ilmaiseksi! Klubilaisena saat lisää julkkisuutisia, ekstrakilpailuja ja viihdettä joka päivä.
Liity ilmaiseksi!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!