fbq
Uutiset
16.08.2018 11:51
Teksti: Juha Nurmi|Kuvat: Seiskan toimitus
Kimi Räikkönen
Kari Hotakainen paljastaa kirjassa: Kimi Räikkönen kaahaa liikenteessä holtittomasti - ystävä: ”Kimi on paska ajaja!”
Uutiset
16.08.2018 11:51
Teksti: Juha Nurmi|Kuvat: Seiskan toimitus

Tänään (16.8.) ilmestynyt kirja Tuntematon Kimi Räikkönen alkaa kirjailija Kari Hotakaisen matkalla Malesian GP:n kulisseihin.

Hotakainen seuraa Kimi Räikkösen elämää muun muassa tämän Maseratin takapenkillä.

Välittömästi päästyämme hotellin rampista moottoriliikennetielle Kimi nostaa nopeuden yli sataan. Vasen käsi vispaa puolen litran pulloa, jossa on harmaata, paksua ainetta. Smoothie. Oikea käsi on ratissa, keskisormi vaihtaa pienemmälle vaihteelle, auto nytkähtää. Ehdin nähdä nopeusrajoituksen: 70 km/h. Kun rajoitus muuttuu sataan, Kimi nostaa nopeuden sataanneljäänkymmeneen. Vilkaisen Sami Visaa (Kimin asioidenhoitaja, toim. huom.). Hän näyttää ilmeellään, että älä sano mitään, näin tämä aina menee, kirjassa kerrotaan.

LUE MYÖS: Kirjapaljastus: Kimi Räikkönen vaatii lähipiiriltään ehdotonta luottamusta - ”Jos kusetat, tapan sinut”

Hotakaisen oman todistuksen lisäksi Kimin ajotapaan siviililiikenteessä palataan useaan kertaan. Muun muassa Kimin ystävä Juha Hanski kuvailee kaahausta suorasanaisesti:

Se on paska ajaja liikenteessä. Se on aivan holtitonta. Silti sen kyydissä on rauhallinen olo, sillä on hyvä hahmotuskyky, Hanski toteaa.

Isä nukkui vieressä

Kirjassa paljastetaan, että Kimi on ajanut myös henkilöautoilla teinistä saakka.  

Liikenteeseen piti saada tuntumaa, vaikka ajokorttia ei ollut. Kimin mukaan ensimmäinen pitempi kortiton pätkä oli Lahdesta Helsinkiin. Kalle (Jokinen, Kimin mekaanikko, toim. huom.) toimi leppoisana kartturina ja vastuuttomana aikuisen. Paku pysyi asiallisesti suoralla tiellä. Lahdenväylällä on shikaanit harvassa, Hotakainen kirjoittaa.

LUE MYÖS: Kimi Räikkönen sai armeijasta 20 päivän poistumiskiellon: Tuli umpikännissä kasarmille ja karkasi - "Huojuin seinästä seinään siksakkia!"

Kimi kertoo ajaneensa kortitta myös Ruotsissa. Tuolloin hänen edesmennyt isänsä Matti Räikkönen nukkui, kun poika ajoi Hiacea.

– Faija sanoi, että herätä sitten kun ollaan Tukholman lähellä. Herätin ne siinä laivarannassa. Mä olin silloin viisitoista, Kimi kertoo elämäkerrassa.

LUE MYÖS: Kirjapaljastus: Matti-isä kuoli Kimi Räikkösen silmien alla ja raju riita aseista jäi selvittämättä - Kimin elämä oli suistua täysin raiteiltaän: ”Makasin kotona ja itkin!"

Karkasi Ladalla Hollantiin

Teoksessa paljastuu, että nykyisin miljoonia vuodessa ansaitsevan Kimin ensimmäinen oma auto oli venäläisvalmisteinen Lada. Hän lähti autolla Hollantiin, kun kyllästyi koulunkäyntiin.

Ammattikoulussa Kimi ja kaverit vaihtoivat siihen paremman moottorin, ja heti kun kuski sai ajokortin, narahti Ladan takaluukku auki ja sinne heilahti työkalupakki, teoksessa kuvaillaan.

LUE: Uutuuskirja: Näin Kimi Räikkönen ja Minttu-vaimo tapasivat, suhde pelasti Kimin syöksykierteeltä: ystävät olivat jo huolissaan – myös pettäminen loppui!