Hyppää pääsisältöön
JUHA-PEKKA HIPPI

Käräjäoikeus hylkäsi Juha-Pekka Hipin salakatselusyytteen: Teen tutkintapyynnön poliisista!

Helsingin käräjäoikeus hylkäsi asianajaja Juha-Pekka Hippiä vastaan nostetun syytteen salakatselusta. Syyte perustui siihen, että hänellä oli valvontakamera asunnossaan, jossa hän asui kahden alivuokralaisen kanssa.

Rikosilmoituksen salakuvaamisesta teki toinen alivuokralaisista. Hän ei kuitenkaan ollut paikalla oikeudenkäynnissä, vaikka oli jutun asianomistaja. Hipin mukaan rikosilmoitus oli kosto siitä, että hän oli hakenut käräjäoikeudesta häätöä vuokralaiselle.

- Rikosilmoituksen teon motiivi on ollut kiristys, jotta peruisin asianomistajaa vastaan jo vireille laitetun irtisanomis- ja häätöprosessin, Hippi kirjoitti lehdistölle jakamassaan selostuksessa tapauksesta.

Kolmen vuoden helvetti

Hippi kertoo asentaneensa turvakameran, koska häntä oli uhkailtu Aarnio-oikeudenkäynnin aikana.

TAUSTAA: KOHUASIANAJAJAA SYYTETÄÄN SALAKATSELUSTA - PERUSTELI KUVAAMISTA AARNIO-TAPAUKSELLA!

Salakuvaussyytteet ovat aiheuttaneet hänelle paljon harmia, ja hän uskoo, että koko syytteeltä olisi vältytty, jos poliisi olisi hoitanut esitutkinnan kunnolla. Seiska tavoitti Hipin tuomion jälkeen, ja hän kertoi aikovansa tehdä tutkintapyynnön poliisin toimista.

- Tuomarikin totesi tuomiota julistaessa, että yksi syy hylkäämisen perusteena on kelvoton esitutkinta. Jos poliisi olisi kunnioittanut lisätutkintapyyntöäni ja vahvistanut, etteivät kamerat nauhoita mitään, niin olisin itse välttynyt kolmen vuoden helvetiltä, hän pauhaa.

- Ainoat, jotka tällaisissa tapauksissa hyötyvät, ovat osapuolten asianajajat. Tämän tyyppiset jutut pitäisi selvittää esitutkinnan kautta, etteivät ne kuormittaisi jo valmiiksi äärimmäisen kiireistä oikeuslaitosta, hän toteaa.
 


Teksti:
SAMI SINOKKI
Kuvat:
Seiskan toimitus

Suosituimmat

Ladataan sisältöä

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!