Uutiset
Vain Seiskassa!

Kapinahenkeä Kanarialla! Korona-karanteenissa kärvistelevä Frederik, 75, tykittää täyslaidallisen Seiskalle: ”Kyllä minä lakia rikon, perkele!”

20.03.2020 08:59

Maailma velloo parhaillaan koronapandemian kourissa. Ikinuori iskelmäori Frederik alias Ilkka Sysimetsä tarkkailee tilannetta Kanariansaarilla, jossa on pyörinyt jo helmikuun puolivälistä asti.

Kuten tuhansien muidenkin, myös Reetun Kanarian-reissu on saanut COVID-19-vitsauksen myötä ikävän käänteen. Hyväntuuliseksi keikkamatkaksi tarkoitettu turnee onkin muuttunut lähes painajaiseksi, joka koettelee kokeneen iskelmäveijarin hermoja.

– Onhan tämä v***umaista olla karanteenissa. Täällä minä hotellissa yksinäni makaan! Reetu lataa Seiskalle suorasukaiseen tyyliinsä.

– Helmikuun puolivälin kieppeillä tänne tosiaan saavuin, eikä tätä tilannetta olisi voinut silloin mitenkään arvata. Kaikki keikat on peruttu, ihan kaikilla artisteilla. Kyllä tämä tulee katastrofi olemaan.

Tällaista Reetulla on ollut normaalisti Kanarialla. Nyt tunnelmat ovat hieman toisenlaiset. Kuvat viime marraskuulta.
Tällaista Reetulla on ollut normaalisti Kanarialla. Nyt tunnelmat ovat hieman toisenlaiset. Kuvat viime marraskuulta.

”Poliisi kyttää ja valvoo”

Viruspandemia on edennyt Espanjassa niin pitkälle, etteivät kansalaiset voi enää kekkuloida ulkosalla aivan miten lystäävät. Frederikin mukaan paikalliset viranomaiset valvovat tarkasti veronmaksajien liikkeitä.

– Periaatteessa täällä ei voi enää liikkua minnekään. Kaupassakaan ei saa käydä, ellei näytä jotain perkeleen kuittia. Poliisi kyttää ja valvoo kansalaisia. Apteekit ovat auki, mutta kaikki muu lähestulkoon kiinni, hän huokaa.

Miten niin ”periaatteessa” ei voi liikkua mihinkään?

– No, kyllähän minä täällä lakia rikon. Liikun miten liikun ja menen mihin menen. Ei tänne aikuista miestä voi koppiin lukita, perkele!

– Harmi vaan, kun nakkaritkaan (nakkikioskit, toim. huom.) eivät ole auki, kun ei sitä mielellään pelkkiä pakasteita vetäisi. Painoni on pudonnut jo 2,5 kiloa. Minähän olen kohta luuranko koko mies! Ei täällä mihinkään kuntosalillekaan pääse, Frederik manaa.

 

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!