Uutiset

Kannaksen sankari Unto Nikunen juhli 100-vuotissyntymäpäiväänsä Linnassa – rakkaus Anja-vaimoon, 78, roihahti lavatansseissa!

13.12.2019 22:01

Itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolla nähtiin tänä vuonna enää kolmisenkymmentä sotaveteraania. Heillä kaikilla alkaa olla sen verran ikää, että ensimmäistä kertaa jokaisella oli oma saattaja mukana.

Niin myös Etelä-Karjalan Lemiltä kotoisin olevalla Unto Nikusella, joka saapui juhlavastaanotolle puolisonsa Anja Taipaleen kanssa.

– Untolle kutsu Linnaan on tosi hieno juttu. Hänelle sen suo oikein mielellään. Hän on selviytynyt tänne asti niin monien vaiheiden jälkeen, Anja kertoo Seiskalle silmät kostuen.

Lue myös: Kike Elomaa muistaa sotaveteraaneja: Isäni vaikeni rintamakokemuksistaan!

100-vuotias Unto kätteli mielellään tasavallan presidentti Sauli Niinistöä. – Toivotin hänelle hyvää itsenäisyyspäivää ja kaikkea  muutakin hyvää.
100-vuotias Unto kätteli mielellään tasavallan presidentti Sauli Niinistöä. – Toivotin hänelle hyvää itsenäisyyspäivää ja kaikkea  muutakin hyvää.

Kannaksen sankari

Untolle ilta oli aivan erityislaatuinen. Itsenäisen Suomen lisäksi lemiläinen juhli Presidentinlinnassa omaa 100-vuotissyntymäpäiväänsä.

– Kyllähän tämä hyvältä tuntuu, oikein mukavalta. Ihan hyvä juttu, että saan olla vielä täällä mukana.

Suunnatonta iloa on tuottanut tietysti sekin, että pitkään rintamalla palvellut sotilas säästyi sodan tuoksinassa omien sanojensa mukaan pahemmilta kolhuilta.

– Kannaksella oltiin, ja kerkesin olla vähän talvisodassakin. Kun talvisodassa solmittiin rauha, olin Viipurissa, Unto muistelee.

Lue myös: Koskettava Suomi100: Perintö -dokumentti kertoo veteraanien tarinan - katso se kokonaisuudessaan tästä!

Anja Taipale, 78, ja sotaveteraani Unto Nikunen, 100, lähtivät Presidentinlinnasta suoraan takaisin Lemille. Kotipitäjässä oli lauantaina luvassa Unton varsinaiset syntymäpäiväjuhlat.
Anja Taipale, 78, ja sotaveteraani Unto Nikunen, 100, lähtivät Presidentinlinnasta suoraan takaisin Lemille. Kotipitäjässä oli lauantaina luvassa Unton varsinaiset syntymäpäiväjuhlat.

Leikkasi ison kuusiaidan

Anja kertoo tavanneensa puolisonsa kymmenisen vuotta sitten.

– Sen muistan hyvin, olimme perinteisissä kesäajan lavatansseissa. Unto on muuten hyvä tanssimaan. Lisäksi hän on sydämellinen, rauhallinen, ystävällinen ja lämmin, aikaansaava ihminen.

Juuri aikaansaavuus on piirre, jonka ansiosta 100-vuotias on yhä hyväkuntoinen.

– Muutamana viime vuonna ikä on alkanut hieman tuntua. Mutta kyllä hän vielä ysivitosena leikkasi yli miehen korkuisen kuusiaitamme, Anja naurahtaa.

Seiska Linnassa.

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Pasi Murto & Lehtikuva
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!