fbq
Uutiset
24.08.2016 17:52
Teksti: Maija Knuuttila|Kuvat: Seiskan toimitus
Kampaaja jätti suomalaisnaiselle ikuiset arvet: hiukset savusivat, ihoon syöpyi reikä!
Kampaaja jätti suomalaisnaiselle ikuiset arvet: hiukset savusivat, ihoon syöpyi reikä!
Uutiset
24.08.2016 17:52
Teksti: Maija Knuuttila|Kuvat: Seiskan toimitus

Oululainen Sarah Luolamo, 27, nostaa hiuksiaan ja näyttää vaaleaa, kaljua kohtaa jakauksensa oikealla puolella.

– Suurin osa kampaajista on ammattilaisia ja tekevät työnsä hyvin. Haluan kuitenkin ihmisten tietävän, että näinkin voi käydä, Sarah kertoo.

Suuri arpi on karmea muisto kahdeksan vuoden takaisesta kampaamokäynnistä. Tuolloin Sarah oli päättänyt vaalentaa hiuksiaan.

– Aiemmin värjäsin pääni itse. Tällä kertaa päätin säästää hiuksiani ja mennä ammattilaisen käsittelyyn. Sitten kävi näin.

 

 

’’Poltti ja kirveli’’

Sarah istuutui hyvämaineisen parturi-kampaamon tuoliin vuonna 2008. Tarkoitus oli aloittaa vaalentaminen kevyesti raidoittamalla. Kampaaja suki hiuksiin värjäysainetta, ja asetteli ne folionyytteihin. Hän laittoi lämpösäteilijän päälle ja poistui takahuoneeseen.

– Hiuksiini laitettiin suurin hapate, mitä voi olla. Pian päätäni poltti ja kirveli. Huusin kampaajalle, että nyt kuumottaa.

Kampaaja vastasi sen olevan normaalia. Kipu pakotti Sarahin pyytämään apua uudelleen.

Kampaaja palasi takahuoneesta, katsoi folion sisään ja komensi Sarahin pesupaikalle. Sarah muistaa, miten hiuksista nousi savua. Pesun jälkeen kampaaja ehdotti värinpoistoa, sillä hiukset eivät ehtineet vaalentua.

– Ajattelin, että hän ammattilaisena tietää, mitä tekee.

 

 

Hiuksia lähti tupoittain

Noin viikko kampaajakäynnin jälkeen ystävä huomasi Sarahin päässä märkivän haavan. Sarah ohjattiin terveyskeskuksesta Oulun yliopistollisen sairaalan ihotautien poliklinikalle. Haavasta lähti tupoittain hiuksia.

Lääkärin papereissa puhutaan palovammasta ja syöpymästä.

– Haavaa puhdistettiin viikon ajan, jonka jälkeen hoito jatkui kotona. Lääkärin mukaan olisin voinut saada verenmyrkytyksen.

 

Virhettä ei myönnetty

Kampaamo ei myöntänyt kampaajan virhettä.

– Kampaamon mukaan vedessämme oli jotain ainetta, joka yhteisvaikutuksessa värjäysaineiden kanssa aiheutti reaktion.

Sarah palkkasi asianajajan ja sai lopulta kampaamon vakuutusyhtiöltä korvauksen muun muassa pysyvästä kosmeettisesta haitasta. Haavan parannuttua Sarah suuntasi plastiikkakirurgille, joka sai kurottua kaljua hieman pienemmäksi. Vaikka läntti harmittaa, ei Sarah traumatisoitunut tapahtuneesta.

–Kärsin virheestä koko loppuelämäni. En kuitenkaan pelkää mennä kampaajalle, ja olen antanut tuttujen kampaajien värjätä hiuksiani.

Kuvat: Sarahin kotialbumi ja Markku Ruottinen