Hyppää pääsisältöön
rikos

Kallion juhannussurma: 53-vuotias Ritva Maria Sisko Väärä tuomittiin taposta – uhrista löytyi 19 viiltohaavaa!

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 53-vuotiaan Ritva Maria Sisko Väärän yhdeksäksi vuodeksi ja kuudeksi kuukaudeksi vankeuteen taposta, törkeästä varkaudesta ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta. Hän vei 73-vuotiaan miehen hengen tämän asunnossa Kalliossa viime juhannuksena. Kaksikko oli kohdannut tuolloin toisensa sattumalta ja päihtyneinä.

Syyttäjä vaati Väärälle tuomiota murhasta. Syytteen mukaan nainen oli käynyt uhrin kimppuun mattoveitsellä asunnon vessassa. Miehestä löydettiin 19 viiltohaavaa, joista henkitorven poikkaissut isku oli tappava.

Väärä katsoi teon käynnistyneen puolustustarkoituksessa. Hän väitti, että uhri oli tullut hänen päällensä vessassa eikä päästänyt häntä sieltä pois. Väärä kertoi, että hänellä oli tullut tilanteessa voimakas puolustautumisreaktio, jolloin veitsellä huitominen oli mennyt liian pitkälle.

Käräjäoikeus katsoi, ettei Väärän teko täyttänyt murhan tunnusmerkkejä. Oikeuden mukaan naisen tarkoitus oli mitä ilmeisemmin voimakkaan kiihtymistilan tai pelon ja paniikin vallassa saattaa uhri puolustuskyvyttömäksi. Ratkaisussa huomautettiin, että tekijä olisi voinut halutessaan kohdistaa uhriin vaikka kuinka paljon lisälyöntejä.

Vankeusrangaistuksen lisäksi Väärä määrättiin maksamaan uhrin kahdelle omaiselle kullekin 10 000 euron korvaukset. Tuomio ei ole lainvoimainen.

 


Teksti:
Juha Nurmi
Kuvat:
Seiskan toimitus

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!