Uutiset

KalPan kultakypärä tyrmää Pelicans-tähden väitteet: En kyllä allekirjoita!

22.03.2017 14:35

KalPan ja Pelicansin sapelit alkavat heilua tänään Kuopiossa, kun joukkueet liukuvat laatikkoon puolivälierätaiston ensimmäisen matsin kunniaksi. Mikäli ottelun asetelmaa kysytään lahtelaisilta, ”ennakkosuosikki” KalPalla on kaikki maailman paineet niskassaan.

- Nooo, en nyt sanoisi, että olemme ennakkosuosikkeja. Asetelma on aika tasainen, KalPan ykköspyssy Jaakko Rissanen toppuuttelee Seiskalle.

- Jos pelaamme hyvin, niin uskon, että menemme jatkoon. Mutta en kyllä allekirjoita ennakkosuosikin asemaa – joskaan emme ole kyllä altavastaajiakaan.

Jaakko Rissanen, KalPa.

KalPa yllätti kaikki kiekkotietäjät housut kintuissa runkosarjan kolmannessa sijallaan. Etukäteen sarjan hännille povattu savolaisryhmä pelasi erittäin vahvasti alkusyksystä saakka.

- Kausi lähti heti hyvin käyntiin ja pystyimme järjestäen kääntämään tiukat pelit eduksemme. Sitten itseluottamuksemme alkoi nousta, Rissanen avaa mahtivireen syitä.

Hämmästyttävää kyllä, KalPan kohdalla jauhetaan edelleen väsyneitä kliseitä umpikierosta savolaiskiekosta, jossa vain kierrellään ja kaarrellaan jatkuvien syöttömyllyjen kyllästämänä. Totuus on aivan toinen, sillä Pekka Virran valmentama miehistö pelaa tätä nykyä varsin suoraviivaista lätkää.

Rissanen myöntää havainnon oikeaksi ja naurahtaa, että suoraviivaisena pidetty Pelicans pelaa toisinaan ”savolaisempaa lätkää kuin savolaiset itse.”

- Parissa pelissä meitä vastaan Pelicans on pelannut sitä meidän peliä eli jätön jätön jättöä. Se on ollut vähän yllätys. En ole koskaan ennen törmännyt sellaiseen tässä sarjassa!

Rissanen oli KalPan paras pistemies: 60 runkosarjaottelussa syntyi 9+34=40 tehopistettä.
Rissanen oli KalPan paras pistemies: 60 runkosarjaottelussa syntyi 9+34=40 tehopistettä.

Kuopiolaisille onkin täysi mysteeri, millainen lahtelaisryhmä heitä asettuu vastaan.

- Ei yhtään tiedä, mitä tulee. Etukäteen ei pysty sanomaan, tuleeko heiltä kova paine vai odottelevatko he meitä keskikentällä viiden miehen voimin.

KalPan ja Pelicansin sarjassa nähdään myös kaksi erilaista pelikenttää. Kuopion kaukalo on yksi Liigan suurimmista, Lahden laatikko taas yksi pienimmistä.

- Jos saisin päättää, niin kyllä meidänkin kotikaukalo voisi olla vähän pienempi. Toisaalta on ihan mukavaa, että on kaksi erilaista kaukaloa ja niiden myötä erilaista peliä.

Nyt käsi sydämelle: miten pitkälle uskot KalPan tänä keväänä pötkivän?

- Kyllä minä uskon, että ihan vaikka päätyyn asti! Meillä on todella hyvä joukkue. On rehellisesti sanottava, että joinain vuosina olemme olleet selkeitä altavastaajia, mutta nyt on toisin.

KalPan ja Pelicansin puolivälieräsarja käynnistyy keskiviikkona Kuopiossa klo 18.30. Välieräjoukkue on selvillä viimeistään lauantaina 1.4.

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:
Enemmän irti Seiskasta täysin ilmaiseksi! Klubilaisena saat lisää julkkisuutisia, ekstrakilpailuja ja viihdettä joka päivä.
Liity ilmaiseksi!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!