Kaj Kunnas myöntää: Olen heikkona urheilijoihin!

Uutiset | 25.03.2014 17:14

Kaj Kunnas, 51, on se Sotshin olympialaisissa ihastuttanut ja vihastuttanut urheilutoimittaja ja -selostaja, joka on puhunut urallaan noin 5 500 tuntia, selostanut 13 olympialaiset ja 22 jääkiekon MM-kilpailut. Hän ei ole pelkästään urheilutoimittaja, vaan myös -romantikko ja urheilun väsymätön seuraaja.

- Olen heikkona urheilijoihin. Huippu-urheilijat ovat mielestäni jopa aliarvostettuja Suomessa, Kaj kertoo Seiskalle.

 

Kaj Kunnas Sotshin olympialaisissa.

 

Urheilijat käyttöön

Kaj pitää huippu-urheilijoita yleisesti ottaen aliarvostettuina Suomessa ja haluaisi yhteiskunnan ulosmittaavan uransa lopettaneiden huippu-urheilijoiden ominaisuuksia entistä tehokkaammin.

− Yhteiskunnalla olisi erittäin paljon käyttöä ex-urheilijoille. Urheilijoiden pitkäjänteisyyttä, sinnikkyyttä, sosiaalisuutta ja kaikkea, mitä he ovat saaneet urheilun kautta, pitäisi arvostaa enemmän. On kyseessä Teemu Selänne, Kimi Räikkönen tai Kalevan kisoissa aitajuoksussa pronssia voittava juoksija, heissä on samanlaisia, yhteiskunnalle hyödyllisiä piirteitä, Kaj toteaa.

 

Jauhojärvi on esimerkki

Kaj puhuu pikkupojan innokkuudella niin Suomen jääkiekkomaajoukkueesta Leijonista kuin kymmenvuotiaiden karjaalaisjuniorien käsipallo-ottelustakin. Hänelle ne ovat yhtä mahtavia asioita, eikä hän ole kadottanut nuorena poikana syttynyttä paloaan urheilua kohtaan.

- Urheilija ei pääse kahdessa vuodessa mihinkään, eikä normaali työntekijä saa työelämässä kahdessa vuodessa mitään. Siinä on tämän päivän nuorisolla paljon oppimista, ettei ensimmäisen ylämäen kohdalla luovuteta ja lyödä hanskoja tiskiin, vaan kavutaan ylös ja huomataan, että iso ylämäki onkin vasta kaukana odottamassa. Sotshissa parisprintin olympiakultaa saavuttanut hiihtäjä Sami Jauhojärvi on tästä ajattelutavasta loistava esimerkki, Kaj vertaa.

- Onko tämä fanittamista? Ei ole. Se on eri asia. Kaihdan fanitus-sanaa, sillä enhän minä suhtaudu urheiluun yksisilmäisesti. Doping, jääkiekkoväkivalta ja vastaavat ovat urheilussa näkemiäni negatiivisia piirteitä, hän jatkaa.

Kaj Kunnaksen henkilöhaastattelu löytyy myynnissä olevasta Seiskasta!

 

LUE MYÖS:

Selostaja Kaj Kunnas tunnetusta sukulaisestaan: Maurikin on vähän hörhö!

Urheiluselostaja Kaj Kunnas: Sain haukkumakirjeen terassille!

Kaj Kunnaksen pahin selostusmoka: Ounastelin Fifin löytyvän hampurilaisen välistä!

Teksti:Paavo Nurmi
Kuvat:Lehtikuva
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!