”Kaikki nieleskeli kyyneleitä!” Pyörätuoliin joutunut moottoripyöräilyn maailmanmestari Ulla Kulju on poikansa sankari!

Uutiset | 09.09.2019 21:02

Teini-ikäisenä lumilautaonnettomuudessa alaraajahalvaantunut Ulla Kulju, 32, aloitti kilpa-ajon moottoripyörillä vuonna 2016. Menestystä onkin tullut muun muassa hänen voitettua Ranskassa vammaisten naisten sarjan maailmanmestaruuden. Tuolloin kisan järjestäjä tuli pyytämään kuudenneksi sijoittuneen Ullan sivuun.

– Olin ihmeissäni, että mikä homma tämä on. Sitten kuulin, kun minut kuulutettiin palkintokorokkeelle maailman ensimmäisenä naisten sarjan voittajana. Tajusin vasta myöhemmin, että voitin juuri maailmanmestaruuden, Ulla kertoi alkukesästä Seiskalle.

Ulla tarvitsee apua muun muassa pyörän päälle nousemisessa.
Ulla tarvitsee apua muun muassa pyörän päälle nousemisessa.

Lue myös: Moottoripyöräilyn maailmanmestaruuden voittaneen Ullan jalka amputoidaan – ”Palaan radalle, vaikka jalka lähtee!”

Ullan tarina on vaikuttava, ja hänen suurin ihailijansa taitaakin löytyä kotoa. Ulla kertoo yhdestä ikimuistoisimmista hetkistään, kun Ranskan kisojen aikana tunnustusta tuli omalta pojalta.

– He olivat edellisellä viikolla puhuneet (koulussa) sankareista ja idoleista. Ja ykkösluokkalaisista jokainen vuorollaan oli kertonut, kuinka ihannoivat näyttelijöitä, urheilijoita tai laulajia. Kun minun pojan vuoro tuli, niin hän nousi seisomaan ja sanoi, että hänen sankarinsa on hänen äitinsä. Vaikka äiti on pyörätuolissa, niin silti se ajaa tuolla maailmalla moottoripyörällä kilpaa.

Ullan ajopyörä ei ole se tavallisin. Vaihteet ja takajarru on muutettu käsikäyttöisiksi. Jalat pysyvät magneeteilla jalkatapeissa kiinni.
Ullan ajopyörä ei ole se tavallisin. Vaihteet ja takajarru on muutettu käsikäyttöisiksi. Jalat pysyvät magneeteilla jalkatapeissa kiinni.

Lue myös: Alaraajahalvaantuneen moottoripyöräilijä Ulla Kuljun tarinassa yllätyskäänne: Amputaatio peruttu!

Vuonna 2016 saavutettu mestaruus oli myös Ullan pojalle iso asia. Kisojen jälkeen Ranskan lentokentällä Ulla oli saanut poikansa opettajalta hellyyttävän viestin.

– Sinä maanantaina poika oli tullut kouluun ja ensimmäisellä tunnilla noussut seisomaan, että hän haluaa kertoa jotain, mennyt luokan eteen ja sanonut, että nyt hänen sankaristaan on tullut maailmanmestari, Ulla naurahtaa.

– Kyllä siinä vähän kaikki nieleskeli kyyneliä.

Lue myös: Vakavasti loukkaantunut moottoripyöräilyn maailmanmestari Ulla Kulju palasi kilparadalle onnettomuuden jälkeen – kuvat!

Teksti:Kristian Wallin
Kuvat:Kristian Wallin
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!