Hyppää pääsisältöön
Mervi Tapolalle tehtiin verensiirtoja.

Kahdeksan vuorokautta sairaalassa: syöpäsairaalle Mervi Tapolalle tehtiin useita verensiirtoja – ”Nämä ovat olleet rankkoja kuukausia!”

Mervi Tapolalla, 64, todettiin runsas vuosi sitten syöpä maksassa. Sieltä se on levinnyt vatsaan. Äskettäin sytostaattihoidot jouduttiin keskeyttämään.

– Elimistössä pyöri joku pöpö, eikä sytostaatteja voitu antaa. Se oli määrittelemätön bakteeri-infektio. Kaikki tutkittiin, mutta syytä ei löydetty. Se oli joku ihme pöpö, jota ei saatu kuriin, Mervi kertoo Seiskalle.

Lue myös: Ankarasti pahentunut syöpä vei Mervi Tapolan voimat – iloa lapsista ja lapsenlapsista: ”Odotan joulua innolla”

Hän arvelee, että osasyy kunnon romahtamiseen saattaa olla henkisellä puolella. Suurta murhetta on aiheuttanut Merville läheisen äidin, Kyllikki Tapolan äskeinen kuolema.

– Mietin usein äitiä. Meillä oli lämmin suhde, Mervi kertoo.

– Olen käynyt 15 vuotta terapiassa, kun avioliitto Matti Nykäsen kanssa oli niin traumaattinen kokemus. Siellä on korostettu, että kroppa ja mieli kulkevat yhdessä. Äidin kuolema otti koville. Voiko se vaikuttaa kunnon romahtamiseen? Mervi pohtii.

Lue myös: Parantumattomasti sairas Mervi Tapola saattoi äitinsä viimeiselle matkalle: saapui erikoiskuljetuksella hautajaisiin – koskettavat kuvat!

Pitkään sairaalassa

Syksy onkin vaatinut Merviltä valtavasti tsemppaamista.

– Nämä ovat olleet rankkoja kuukausia. Välillä on ollut niin huono olo, että en ole pystynyt puhelimeen vastaamaan.

Lue myös: Parantumattomaan vatsasyöpään sairastunut Mervi Tapola tunnustaa: Haluan tavata Matin!

Mervin tulehdusarvot olivat korkealla ja hemoglobiiniarvot pohjalukemissa.

– Olin kahdeksan vuorokautta sairaalassa tiputuksessa. Antibioottia lyötiin suoraan suoneen, ja minulle tehtiin useita verensiirtoja. Verta siirrettiin kaksi pussia kerrallaan.

– Verensiirto auttoi. Se piristi oloa heti, Mervi kertoo.

LIITY UUTEEN SEISKA KLUBIIN JA LUE MEHUKKAITA JULKKISUUTISIA, JOIHIN PÄÄSET KÄSIKSI VAIN KLUBIN JÄSENENÄ! REKISTERÖIDY KÄYTTÄJÄKSI TÄSTÄ LINKISTÄ!


Teksti:
Sami Hernesaho
Kuvat:
Seiskan arkisto

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!