Kadun verran ruumiita ja rötöksiä: Hyppää mukaan Jarkko Sipilän rikoskävelylle – video!

Uutiset | 28.07.2016 12:37

Rikostoimittaja ja dekkarikirjailija Jarkko Sipilä, 52, pysähtyy yli 40-henkisen ryhmän kanssa Aleksanterinkadun ja Mikonkadun risteykseen pääkaupungin keskustassa.

– Tässä oli Helsingin ensimmäiset liikennevalot, joten tässä todennäköisesti myös ajettiin ensimmäisen kerran päin punaisia Suomessa, hän sanoo.

Sipilä on pitkän linjan rikostoimittaja, MTV:n rikostoimituksen päällikkö ja menestynyt dekkarikirjailija. Hänen ensimmäinen dekkarinsa julkaistiin 20 vuotta sitten, ja juhlavuoden kunniaksi Sipilä päätti kokeilla jotain uutta. Niin syntyi ajatus Aleksin rikoskävelyistä.

– Idea lähti siitä, että olimme kollegani Harri Nykäsen kanssa vetäneet ratikalla muutaman vastaavan erikoiskierroksen muun maussa kirjan julkaisutilaisuuksissa, ja huomasin, että Aleksanterinkadulla oli sattunut niin paljon erilaisia rikoksia, ettei kaikkia ehtinyt kertoa, hän muistelee.

Seiska pääsi mukaan Sipilän erittäin mielenkiintoiselle kävelylle ja nyt voit itsekin hypätä hetkeksi mukaan – katso video!

 

 

Rikoskävelyitä Sipilä vetää puhtaasti rakkaudesta lajiin, eikä hän vaadi niistä minkäänlaista maksua. Hän ilmoittaa kävelyistä Facebookissa noin viittä päivää ennen. Hän järjestää niitä säiden ja omien fiilisten salliessa. Tähän mennessä hän on järjestänyt niitä noin kymmenen kappaletta. Mukaan haluavien kannattaa ilmoittautua ajoissa, sillä tulijoita on paljon ja osallistujamäärä täytyy käytännön syistä pitää rajallisena.

– Jos ihmisiä on enemmän kuin 25, joudun huutamaan liikaa, koska ei täällä voi mitään megafoniakaan käyttää, Sipilä nauraa.

Teksti:Sami Sinokki
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

KATSO SEURAAVAKSI

Katso video!

Joulua rakastava Nina Mikkonen kutsui Seiskan juhlapöytäänsä – katso perinteitä kunnioittavat suosikkireseptit

Tässä on Pakko tanssia -kisan kohuttu miessuudelma - avovaimo seurasi imuttelua katsomossa!

Katso video!

Paljastava video julki! Pekka Haavisto törttöili liikenteessä – kohuministeri teki kolme rikettä minuutissa!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!