Nunna Irmeli Vuolle on kadonnut.

Kadonneen nunnan mysteeri hämmentää Heinävedellä - erikoinen yksityiskohta arveluttaa poliisia: Hyvin heikolta näyttää

17.07.2017 19:32

Viime viikon keskiviikkona Heinävedellä ilmoitettiin kadonneeksi 73-vuotias nunna Irmeli Vuolle. Laajoista etsinnöistä huolimatta poliisilla ei ole hänestä minkäänlaista merkkiä.

Viimeisin havainto Lintulan luostarissa asuneesta nunnasta on viime viikon tiistailta. Hän oli illalla sanonut lähtevänsä katsomaan lähistöllä ollutta tulipaloa. Sen jälkeen hänestä ei ole minkäänlaisia näköhavaintoja tai muita elonmerkkejä.

Maanantaina poliisi päätti lopettaa laajamittaiset etsinnät. Poliisipartioiden lisäksi etsintöihin osallistui useita kymmeniä vapaaehtoisia.

– Kun isoista etsinnöistä huolimatta mitään ei löytynyt, ei kannata kävelyttää maastossa suurta etsijäjoukkoa. Olen ohjeistanut, että jatkossa vuorossa olevat partiot käyvät paikalla katsomassa ja koiraryhmän johtaja organisoi koirapartioita etsimään, kertoo rikoskomisario Harri Hauhia Varkauden poliisista.

Mysteerilyhty

Nunnan katoamisesta muodostui suuri mysteeri. Sen lisäksi asiaan liittyy toinenkin mysteeri. Poliisi julkaisi kuvan mustasta lyhdystä, joka oli löydetty etsintöjen yhteydessä tien vierestä. Lyhdystäkään poliisi ei ole saanut mitään lisätietoa. Kukaan ei ole ilmoittautunut lyhdyn omistajaksi, eikä ole voitu sulkea pois, liittyykö se naisen katoamiseen.

Poliisin löytämä lyhty.

– Ikävässä asiassa huvittava yksityiskohta, Hauhia sanoo lyhdystä.

”Heikolta näyttää”

Iäkäs nunna on ollut jo yli viikon kadoksissa. Poliisi arvelee, että hänen kuntonsa on joka tapauksessa hyvin heikko, vaikka hän olisikin hengissä. Kadonneella ei ollut mitään kantamuksia mukanaan, joten eväitä hänellä ei ole.

– Alueella on ojavesiä ja lampia, joten vettä on saatavilla. Mutta ravintoa ei tähän aikaan kesästä oikeastaan siellä ole. Hyvin heikolta näyttää, poliisi toteaa.

Ei rikosta

Etsintöjen lisäksi poliisi on selvittänyt tapausta muiltakin osin, mutta mitään syytä katoamiselle ei ole löytynyt.

– Selvitämme aina näissä tapauksissa, onko henkilöllä joku syy kadota ja miksi hän on kadonnut, mutta mitään ei löytynyt. Hän on asunut vuosikymmeniä siellä ja hänellä on ollut tapana käydä iltalenkillä, kuten nytkin, Hauhia sanoo.

Tapausta tutkitaan kadonneen henkilön etsintänä, joten poliisi ei epäile rikosta.

– Mitään viitettä tai vihjettä rikoksesta ei ole saatu, Hauhia sanoo.

Poliisi on ollut yhteydessä kadonneen omaisiin ja keskustellut tilanteesta. Omaiset asuvat muualla Suomessa, eivätkä sen takia päässeet osallistumaan etsintöihin.

Teksti: Kalle Väistö
Kuvat: Poliisi

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!