fbq
Uutiset
21.02.2019 14:10
Teksti: Mika Seppänen|Kuvat: Seiskan toimitus
Matti Nykänen
KSML: Matti Nykäsen hautajaisten ajankohta julki
Uutiset
21.02.2019 14:10
Teksti: Mika Seppänen|Kuvat: Seiskan toimitus

Tämän kuun alussa, 3. ja 4. helmikuuta välisenä yönä kotiinsa menehtynyt mäkihyppääjälegenda Matti Nykänen saatetaan haudan lepoon lauantaina 2. maaliskuuta Jyväskylässä. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Keskisuomalainen tänään torstaina.

Kuten Seiska paljasti maanantaina 18. helmikuuta, Nykänen saa Suomen valtion varoin kustannetut hautajaiset, mutta kyseessä eivät ole virallisesti valtiolliset hautajaiset, vaan hautajaisten siunaustilaisuus pidetään Nykäsen lähipiirin toivosta perhepiirissä.

Siunaustilaisuus järjestetään Vanhan hautausmaan kappelissa Taulumäellä, Jyväskylässä.

Lue lisää: Matti Nykänen saa sittenkin valtion varoin maksetut hautajaiset! "Matti on sen ansainnut"

- Voin vahvistaa osaltani perhepiiristä saamasi tiedon. Nykäsen omaisten kanssa on sovittu, että opetus- ja kulttuuriministeriö maksaa hautajaiskustannukset. Mielestäni Matti on urheilusaavutuksillaan sen ansainnut, Sampo ilmoitti Seiskalle 18.2..

Seiskan tietojen mukaan Jyväskylässä järjestetään muistokulkue, jossa yleisö voi jättää jäähyväisensä Nykäselle..

Lue myös: Matti Nykänen polttohaudataan – tällaiset hautajaiset mäkihyppylegenda saa!

Mattia ennen vain viisi urheilijaa on saanut valtion varoin kustannetut hautajaiset. He kaikki olivat olympiasankareita: juoksijat Ville RitolaPaavo Nurmi ja Hannes Kolehmainen sekä hiihtäjä Tapani Niku ja kiekonheittäjä Armas Taipale.

Valtiollisia hautajaisia ovat saaneet vuodesta 1921 lähtien 81 henkilöä. Viimeksi arvokkaat valtiolliset hautajaiset olivat vuonna 2017, kun presidentti Mauno Koivisto saatettiin viimeiselle matkalleen.

Nykäsen leski Pia Nykänen kertoi Seiskalle aikaisemmin, että Nykänen polttohaudataan ja hänen uurnansa lasketaan pari viikkoa hautajaisten jälkeen Ensio-isän viereen Jyväskylän hautausmaalle.

Lue lisää: Tänne mäkikotka Matti Nykänen haudataan: saa leposijan isänsä vierestä – kuva!