Jyrki Järvilehto oikeudessa - uudet todistajat puolustavat

Jyrki Järvilehto oikeudessa - uudet todistajat puolustavat

04.10.2012 09:38

Ex-formulakuljettaja Jyrki Järvilehto hakee tuomioonsa purkua uusien todistajien voimin.

Puolustuksen uudet todistajat, liikenneasiantuntija Kari Alppivuori ja oikeuslääkäri Pekka Karhunen, asettuivat Järvilehdon tueksi.

"Ei ole poikkeuksellista istua veneen lattialla"

He uskovat, ettei viime joulukuussa Raaseporin käräjäoikeudessa törkeästä kuolemantuottamuksesta tuomittu Järvilehto ajanut omistamaansa venettä onnettomuushetkellä 18.6.2010 Jomalvikin kanavassa, vaan ratissa oli menehtynyt ystävä.

- Nähdäkseni eloon jäänyt matkustaja on ollut lattialla veneen takaosassa. Kyseessä ei ole poikkeuksellinen tapa matkustaa, jos haluaa nukkua, Alppivuori perusteli oikeudessa.

Alppivuoren näkemystä tuki Karhunen.

- Jos Järvilehto on ollut ratin takana, niin miten on mahdollista, että ohjauspyörä murtuu, mutta Järvilehdolla on vain pehmytkudosvammoja, Karhunen ihmetteli.

Karhusen mukaan kuolleen miehen törmäyksessä saamat reisiluun ja lantion murtumat sopivat paremmin kuskin paikalle."Pelkääjän paikalla istuneen vammat olisivat vakavammat"

Käräjäoikeudessa Järvilehdon saamaa tuomiota perusteltiin menehtyneen ystävän vammoilla, jotka viittasivat kuljettajan viereisellä paikalla istumiseen.

Puolustuksen asiantuntijoiden mukaan kumpikaan miehistä ei istunut turmaveneessä matkustajan paikalla, sillä tällöin edessä olisi ollut törmääminen sillan seinään ja uhrin vammat olisivat olleet paljon pahemmat.

Oikeudenkäynti päättyy huomenna perjantaina (5.10.) Turussa loppulausuntoihin.

TÄNÄÄN SEISKASSA:
JJ Lehdon ja lesken välit!
TABLET-SEISKASSA video oikeudenkäynnistä!
Teksti: Seiskan toimitus
Kuvat: Seiskan toimitus

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!