Juontaja ja malli Joanna Kuvaja: Suoritin raviohjastajan ajokortin!

24.04.2013 18:27

Ravisuora-ohjelman juontaja Joanna Kuvaja, 27, on ollut hevosten kanssa tekemisissä koko ikänsä. Tällä hetkellä hän tekee työtä raviurheilun parissa mutta on myös innokas harrastaja ja satunnainen totoaja.

- Kiinnostuin ohjastamisesta, kun olin Italiassa hevostenhoitajana. Ajoin raviohjastajan ajokortin Antti Serkamon opissa vuonna 2008, Joanna kertoo.

- Tavoitteena ei ollut luoda uraa, vaan oppia ja ottaa uusi laji haltuun. Halusin valmiudet, jos joskus tulisi tilaisuus osallistua kärrylähtöihin. En ole vielä startannut kärryillä virallisissa lähdöissä, mutta tulevaisuudessa olisi tarkoitus kokeilla sitäkin, Joanna sanoo. Raviohjastajan ajokorttiin kuuluu sekä käytäntö- että teoriakoe.

Ohjastaminen ei ole helppoa!

- Kuka tahansa voi periaatteessa ajaa ohjastajan ajokortin, mutta kyllä siinä tarvitaan kokemusta hevosista ja ajamisesta, eli aivan pystymetsästä ei kannata lähteä yrittämään. Ohjastaminen ei todellakaan ole niin helppoa kuin miltä se saattaa näyttää. Hevoseen pitää olla tuntumaa ja yhteistyön on toimittava, Joanna sanoo.

- Kirjallinen koe aiheutti minulle pientä rimakauhua, sillä en ollut lukenut kotiläksyjä kunnolla. Pääsin onneksi läpi rimaa hipoen, Joanna naurahtaa.

Diva on julkkishevonen!

Joannan ja Callela Diva -tamman, joka asuu Antti Serkamon talleilla Vermossa, yhteistyö toimi moitteettomasti kuvauksissa.

- Diva on oikea julkkishevonen. Se tähdittää myös Tie Teivaisiin -ravi-realityä, joka tulee Ravisuora-ohjelman yhteydessä, Joanna sanoo. Joanna on harjoitellut myös montéa eli raviratsastusta, missä ohjastaja istuu kärryjen sijaan hevosen selässä.

- Toteutin pitkäaikaisen haaveeni, eli ostin hiljattain kimppahevosen. Neljävuotias tamma asuu Vihdissä, missä se on ammattivalmennuksessa. Oman hevosen kanssa on tarkoitus treenata sekä kärrylähtöjä että montéa. Muutaman virallisen monté-lähdön olenkin jo ajanut. Kimppaomistaminen on hyvä tapa oppia ja tutustua lajiin, Joanna sanoo.

Takaisin Seiska radalla –etusivulle!

Teksti: Seiskan toimitus
Kuvat: Seiskan toimitus

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!