fbq
Uutiset
07.08.2017 08:03
Teksti: Juha Nurmi|Kuvat: Pasi Murto
Emilia joutui joukkoraiskauksen uhriksi.
Julmasti joukkoraiskattu Emilia, 20, pelkää uutta kostoa - näkee kauhuteosta painajaisia: Muutin toiseen kaupunkiin
Uutiset
07.08.2017 08:03
Teksti: Juha Nurmi|Kuvat: Pasi Murto

Emilia (nimi muutettu) tutustui Erkkiin (nimi muutettu), jonka vaimo ei kuitenkaan hyväksynyt heidän ystävyyttä. Tästä syystä Emilia joutui julman kostoraiskauksen uhriksi.

Taustaa: Joukkoraiskatun Emilian, 20, järkyttävä tilitys kauhujen yöstä: Ystävä houkutteli autoon – vietiin metsän raiskattavaksi

Ystäviensä luokse päästyään Emilia oli sokissa. Lopulta hän sai sanottua tulleensa raiskatuksi, mutta ilman tarkempia yksityiskohtia. Äidiltään nuori nainen tiedusteli, ilmoitetaanko sairaalasta tällaisessa tilanteessa poliisille.

– Halusin, että minut testataan, koska en tiennyt kahden raiskaajani nimiä.

– En ollut kuitenkaan varma, haluanko puhua asiasta poliisille. Sairaalassa olin hysteerisessä tilassa. Taisin sanoa vain, että minut napattiin kadulta auton kyytiin ja raiskattiin, Emilia muistelee hiljaisena.

Oikeudenkäynti videolla

Emilia pohti kaksi päivää kokemuksiaan ennen kuin oli valmis kertomaan, mitä hänelle oli tapahtunut.

– Tulen sellaisesta maailmasta, jossa poliiseille puhumisesta saa vasikan maineen. Luulen, että myös raiskaajani luottivat siihen, että pitäisin suuni kiinni.

– Poliisien kanssa asioiminen oli kuitenkin epäilyksistäni huolimatta täysin asiallista. Ainoa ikävä muisto on se, kun minulle ilmoitettiin, että Erkin vaimo päästettiin vapaaksi hoitamaan perheensä asioita, Emilia kertoo.

Raiskauksesta tuomitun UMK-tähden uhri: Elämäni muuttui helvetiksi!

Myös käräjäoikeus kohteli Emiliaa hyvin. Hänen kuulemisensa järjestettiin videoyhteyden avulla toiselta paikkakunnalta.

– Pelkäsin, että joudun kohtaamaan ne ihmiset ja puhumaan asiani heidän kuultensa oikeudessa. Lopulta minulle kuitenkin esitti kysymyksiä vain syyttäjä ja oma sekä puolustuksen asianajaja, eivätkä tekijät kuulleet vastauksiani.

Pelkään uutta kostoa

Itse raiskaus ja sen selvittäminen ovat vain jäävuoren huippu Emilian tragediassa. Hän käy edelleen päivittäin läpi kokemuksiaan. Pelkotilat ovat niin vahvoja, että Emilia on joutunut muuttamaan toiseen kaupunkiin.

Ilman rauhoittavia lääkkeitä arki olisi mahdotonta. Monen raiskauksen uhrin tavoin Emilia myös häpeää. Poikkeuksellisen raakojen rikosten uhri miettii, ajatellaanko hänen saaneen ansionsa mukaan. Se on taakka, jota nuoren naisen ei pitäisi kantaa.

– En ole pystynyt nukkumaan yhtään yötä normaalisti. Ensin en meinaa saada unta ja sitten näen pelkästään painajaisia. Unissa minut raiskataan joka yö uudestaan. Niin on ollut jo monta kuukautta.

Arvostettu ja palkittu toimittaja tuomittiin raiskauksesta - änkesi naisen kotiin ja pakotti seksiin useita kertoja

Emilia pelkää uutta kostoa.

– Vielä enemmän pelottaa kuitenkin perheeni puolesta.

Kostan pärjäämällä

Raiskauksen aikana Emilia toivoi, että hänet olisi tapettu. Vaikka teosta on jo aikaa muutama kuukausi, on hänellä edelleen vaikeuksia jaksaa elää. Kaikesta huolimatta Emilia on päättänyt selvitä.

– Olen vaihtanut kaupunkia, aloittanut elämäni uudestaan ja saanut uusia ystäviä. Kaikki näyttää nyt jo paremmalta. Kaiken tämän jälkeen haluan näyttää raiskaajilleni, että pärjään elämässä. Se on minun kostoni, Emilia päättää.