Julkkisten alastonkuvaaja Nadi Hammouda ihmettelee mallejaan seksuaalisesti hyväksi käyttäviä kuvaajia: ”Kaikki perustuu luottamukseen!”

Uutiset | 29.01.2018 13:20

Jos olet nähnyt suomalaisesta julkkiksesta alastonkuvan, kameran takana on ollut todennäköisesti Nadi Hammouda, 41. Hänet tunnetaan tunnelmallisista, usein mustavalkoisista kuvistaan, joissa on esiintynyt Sara Chafakin, Lotta Näkyvän ja Sabina Särkän kaltaisia nimiä.

Lue myös: Julkkiksia nakuna kuvanneen Nadi Hammoudan upeat otokset: Sara Chafak alasti, Sabina Särkkä ja Krista Kosonen sensuelleina – kuvat!

Vaikka Nadi ei koe itseään pelkästään alastonkuvaajaksi, on hänen erikoisalansa ollut melkoisessa myllerryksessä. Me too -kampanja on paljastanut, että myös valokuvaajien joukossa on mätiä omenia.

Maailmalla esimerkiksi Terry Richardson, Bruce Weber ja Mario Testino ovat käyttäneet mallejaan seksuaalisesti hyväkseen. Suomessa puolestaan turkulaista valokuvaajaa syytetään eturivin julkkisten alastonkuvien luvattomasta levittämisestä.

– Alastonkuvissa vastuu on äärimmäisen suuri ja kaikki perustuu luottamukseen. Seksuaalinen häirintä on yksiselitteisesti väärin. Samoin kuvien julkaiseminen vihapäissään tai kostoksi. Kuvat, joita minulla on jemmassa, pysyvät jemmassa hautaan asti, Nadi linjaa.

Kuvattava päättää

Miten luottamus sitten luodaan alastonkuvia otettaessa? Nadin mukaan kaikki lähtee rehdistä kädenpuristuksesta, silmiin katsomisesta ja kuuntelemisesta. Hän kohtaa mallinsa ennen kaikkea ihmisinä.

– Monet sanovat, että kanssani on helppo olla, koska kuvauksissa ei tule outoa fiilistä. Kuulen paljon tarinoita kuvaajista, joiden seurassa on ollut turvaton tai epävarma olo. Kun ihminen rentoutuu, myös kuviin saadaan se tarvittava taika.

Lue myös: Huhhuh, näin seksikkäänä et ole Miss Suomi -finalisteja aikaisemmin nähnyt - alusvaatekuvat!

Kuvattava päättää myös, mitä julkaistaan. Nadi muistaa, miten uransa alussa luisti periaatteestaan kuvatessaan Sunrise Avenuen laulajaa Samu Haberia.

– Sovimme, että käymme kuvat läpi ennen julkaisua. Lähetin ne Samulle, mutta olin liian innoissani enkä malttanut odottaa vastausta, ja laitoin ne heti blogiini. Homma lähti lapasesta, kun selvisi, että saksalaiset Sunrise Avenue -fanit ovat todella fanaattisia. Sain Samulta hirveät huudot, ja täysin syystä. Se kohtelias palaute painoi minut maanrakoon, rusinaksi.

Teksti:Juha Nurmi
Kuvat:Ari Lahti
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!