Julkkispromoottori Kalle Keskiselle kovat sakot rattijuopumuksesta: "Olen tyytyväinen tuomiooni"

Uutiset | 15.01.2021 15:07

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus antoi tänään perjantaina (15.1.2021) tuomion julkkispromoottori Kalle Keskisen, 40, viime vuoden maaliskuisesta liikennetörttöilystä.

Käräjäoikeus katsoi promoottorin syylliseksi rattijuopumukseen, liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja huumausaineen käyttörikokseen. Käräjäoikeus tuomitsi Keskisen 60 päiväsakon suuruiseen rangaistukseen. Promoottorin vuoden 2019 tuloilla se merkitsee 3 600 euron korvausta.

Keskinen tuomittiin myös maksamaan päihdetutkimuskustannukset sekä rikosuhrimaksu. 

Vähätteli totuutta

Asian tullessa julki loppusyksystä Keskinen toimitti medialle tiedotteen, missä hän kertoi saaneensa epilepsiakohtauksen autoa ajaessaan. Keskisen mukaan hänellä on todettu aikuisiän epilepsia ja määrätty lääkitys 2011. Syytelauselman mukaan alkoholia ei Keskisen veressä ollut rattijuopumuksen ylittävää tasoa, vaan pelkästään lääke- ja huumejämiä.

Joulukuisessa oikeudenkäynnissä promoottorin puolustus nimesi uusiksi todisteiksi reseptejä, jotka todistaisivat Keskisen verestä löytyneet lääkeaineet olevan sallittuja Keskiselle lääkärin määräyksen myötä. Syyttäjä poistikin kaksi eri lääkeainetta Keskisen verestä löytyneiden listalta.

Lue myös: Veressä kokaiinia! Kalle Keskinen vähätteli totuutta – käräjäoikeuden papereista paljastuu yksityiskohtia julkkispromottorin liikennetörttöilystä

Käräjillä osa istunnosta julistettiin salaiseksi Keskisen terveysasioiden takia.

Monia yhtyeitä ja artisteja Suomeen tuonut promoottori kertoi Seiskalle syksyllä asian selvittyä kokeneensa massiivista stressiä ja unettomuutta koronan aiheuttamien vaikeuksien takia.

– Tätä huolta, ahdistusta ja unettomuutta olin tapahtumaa edeltävänä viikonloppuna purkanut väärin tavoin, Keskinen totesi tuolloin. 

"En aio valittaa"

Tuomion myötä avoimiksi tulleista esitutkintamateriaaleista selviää, että Keskinen myönsi kuulusteluissa käyttäneensä kokaiinia ja kannabista Helsingissä tapahtumaa edeltävänä viikonloppuna.

Keskinen kiisti itse käräjillä törkeän rattijuopumuksen, mutta myönsi perusmuotoisen rattijuopumuksen.

Lue myös: Huumerattikärystä epäilty Kalle Keskinen: "Ulosajo johtui sairaudesta!"

Liiketurvallisuuden vaarantamisen mies kielsi täysin vedoten sairauskohtaukseen. Nyt tulleessa tuomiossa kuitenkin katsotaan Kallen syyllistyneen kaikkiaan neljään eri rikokseen.

– En aio valittaa sakkotumiosta, Keskinen viestitti Seiskalle.

– Olen asiasta vilpittömästi pahoillani ja äärimmäisen kiitollinen siitä, ettei kenellekään muulle sattunut mitään. Tapahtuneen jälkeen olen ymmärtänyt sairauteni vakavuuden ja ottanut uuden asenteen sen aisoissa pitämiseen enkä ole tuon maaliskuun jälkeen saanut kohtausta.

"Virheistä pitää oppia"

Kalle korostaa, että virheistä voi ja pitää oppia.

– Nyt tämä asia on kuitenkin loppuun käsitelty ja eteenpäin mennään. Olen tyytyväinen tuomioon, ja se meni lopulta juuri oikeudenmukaisesti. Ehdollinen vankeustuomio muuttui myös sakkorangaistukseen.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Teksti:Olli Suominen
Kuvat:Marko Tuominiemi
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!