Hyppää pääsisältöön
Ravintolabisnes teki Tomi Björckistä miljonäärin.

Julkkiskokki Tomi Björck nousi köyhyydestä miljonääriksi: Vaimoni hoitaa raha-asiani!

Huippukokki Tomi Björck, 38, on avaamassa uutta ravintolakonseptia Helsingin Korkeavuorenkadulle. Tiloihin on avautumassa italialainen ravintola Ventuno ja kansainvälisen tason cocktail-baari Goldfish.

Lue lisää: Miljoonia tienannut huippukokki Tomi Björck oli menettää kaiken - ”Tuntui ettei rahat riitä!”

Vaikka yrittäminen on ollut raskasta, se on tehnyt Tomista miljonäärin. Muutaman viime vuoden aikana verotettavia tuloja on kertynyt yli viisi miljoonaa euroa. Köyhyydessä kasvaneen yksinhuoltajaäidin poika on syystäkin ylpeä saavutuksistaan.

– Nuorena Lahdessa tulevaisuudeksi tarjottiin vain varastoduuneja, vaikka omat unelmat tulivat Yo! MTV Raps -ohjelmasta. Nyt olen avannut omilla rahoilla ravintoloita kolmessa maassa.

Ventunon avaamisen lisäksi Tomi päivittää Suomessa kaikkien ravintoloidensa ruokalistat. Helsingissä niitä on tällä hetkellä kuusi: Farang, Gaijin, Boulevard Social, Bronda ja kaksi Levainleipomoa.
Ventunon avaamisen lisäksi Tomi päivittää Suomessa kaikkien ravintoloidensa ruokalistat. Helsingissä niitä on tällä hetkellä kuusi: Farang, Gaijin, Boulevard Social, Bronda ja kaksi Levainleipomoa.

 

Lue myös: Kokkitähti Tomi Björck avautuu perhehuolistaan! ”Olin ihan valkoinen ja painoni putosi”

Raha ei kuitenkaan motivoi Tomia – hän ei edes tiedä, paljonko hänellä sitä on.

– Toinen pankkikorttini meni umpeen eilen, ja soitin vaimolle, mitä minun pitää tehdä. Minka on hoitanut taloudelliset asiamme viimeisimmät 17 vuotta.

Tomi on Suomessa viidettä kertaa tänä vuonna. Kun isäntä ei ole paikalla, hänen keittiöitään johtaa Kokkisodasta tuttu Serko Rantanen (vas.).
Tomi on Suomessa viidettä kertaa tänä vuonna. Kun isäntä ei ole paikalla, hänen keittiöitään johtaa Kokkisodasta tuttu Serko Rantanen (vas.).

 

Lue myös: Huippukokki Tomi Björck perheineen kotiutui Australiaan - pojat puhuvat suomea aksentilla!

– Ei tämä ole tullut ilmaiseksi. Moni luulee, että kaikki saadaan kuuden tunnin työpäivillä. Se ei riitä mihinkään. Jos tekee 18 tuntia töitä, pystyy saavuttamaan jotain, koska on tehnyt kolme kertaa muita enemmän. Se on minun reseptini.


Teksti:
Juha Nurmi
Kuvat:
Pasi Murto ja Ari Lahti

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!