Mari ja Juhani Tamminen

Juhani ja Mari Tammisen rakkauden pelikirja toiminut jo teini-iästä lähtien: Ensin kiekko, sitten rakkaus! Katso nostalgiset kuvat Seiskasta!

Uutiset | 26.11.2020 08:44

Turun Hirvensalossa komeilevassa kivitalossa rakentuu kaunis kahvipöytä. Sitä kattaa touhukas ja iloinen Mari Tamminen, 70, kun taas aviomiehensä Juhani, 70, hiljentyy lehden äärellä. Hän tarkkailee Turun Sanomista TPS:n illan kokoonpanoa.

– Totta helvetissä katson, ketkä veljet sinne lyödään kentälle! Nousinhan jo aikoinaan itse 16-vuotiaana Tepsin ykkösnyrkkiin tulosvastuuseen. Marssijärjestys oli jo silloin pelit, opiskelu ja seurustelu – tässä järjestyksessä, Tami linjaa lehtensä takaa.

– Näin se on tosiaan mennyt meillä aina. Se viimeisin ei ole koskaan ollut meille ykkösjuttu. Never ever, Mari naurahtaa.

Lue myös: Harvinainen perhepotretti julki: tässä on Tammisten dynastia! Jälkikasvustaan ylpeä Juhani Tamminen alleviivaa: ”Kaikki on aina perustunut siihen, että…”

Tammisten rakkaustarina juontaa juurensa 56 vuoden taakse, vuoteen 1964. Ajalle tyypillisesti tuolloin oppikouluissa järjestettiin niin sanottuja hippoja, jotka olivat teini-ikäisten nuorten suuressa suosiossa. Niin myös 13-vuotiaiden Juhanin ja Marin.

– Tapahtumapaikka oli silloinen Turun tyttölyseo. Sattuma puuttui peliin, sillä myöhemmin toimin täsmälleen saman koulun vanhempana lehtorina, Juhani muistelee.

– Sieltä hipoista minä tämän kaunottareni joka tapauksessa löysin.

Katso kuvat ja lue lisää Tammisten pitkästä suhteesta Seiska Klubista!

Teksti:Eetu Ampuja, Turku
Kuvat:Timo Korhonen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!