fbqJuhani Tamminen muistaa ikuisesti, mitä tapahtui, kun hän palasi Vaasaan vierasjoukkueen päävalmentajana: ”Se oli ehkä kaikkein kovin tapaus” | Seiska
Vain Seiskassa!
Juhani Tamminen.

Juhani Tamminen muistaa ikuisesti, mitä tapahtui, kun hän palasi Vaasaan vierasjoukkueen päävalmentajana: ”Se oli ehkä kaikkein kovin tapaus”

Uutiset | 27.10.2019 17:02

Jääkiekkolegenda Juhani Tammisen uralle on mahtunut mestaruuksia ja myrskyjä. Hän herätti tunteita jo vuosikymmeniä sitten latoessaan mustaa pussiin Turun Palloseuran kapteenina tai tehdessään jääkylmää jälkeä pikavisiitillään Helsingin IFK:ssa – puhumattakaan kaikista saavutuksistaan Suomen leijonapaidassa.

Kokonaan oma lukunsa on Tamin valmentajaura. Intohimoisen kiekkomiehen kierrokset ovat kasvaneet sitä mukaa, mitä enemmän hän on piirrellyt koukeroita fläppitauluihin. Oli kyseessä sitten Vaasan Sport, turkulainen TuTo tai Ranskan maajoukkue.

Lue myös: Onko tässä Suomen kovin ego? Seiska kysyi Juhani Tammiselta, onko hän ikinä ollut väärässä – vastaus loksauttaa leuan!

Kesämökkinsä terassilla rentoutuva Tamminen, 69, intoutuu muistelemaan Seiskalle hetkiä, jolloin hän on konkreettisesti huomannut vastapuolessaan herättämänsä tunnemyrskyt.

– Kun menin aikoinaan Vaasan Sportin koutsina Hermestä vastaan Kokkolaan, niin siellä lähestulkoon koko yleisö vihelsi minulle viisi minuuttia – vaikka olin vasta kävellyt pelaajapenkin taakse! Eikä minulla ollut mitään ongelmaa sen kanssa, Tami naurahtaa.

Lue tämäkin: Olisitko roikottanut Janni Hussia Aurajoen yllä, Juhani Tamminen? Ärsytetty Aurinkokuningas lataa Seiskalle lopullisen totuuden: ”Idioottikin tajuaa…”

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Juhani Tamminen on ollut pahoissa paikoissa. Kuvan moottorisaha ei liity juttuun mitenkään.
Juhani Tamminen on ollut pahoissa paikoissa. Kuvan moottorisaha ei liity juttuun mitenkään.

"Voitimme aivan pystyyn"

Tamminen muistelee ”ehkä kaikkein kovimmaksi tapaukseksi” episodia, joka tapahtui juuri Vaasassa. Sillä kertaa astelema meni kuitenkin niin päin, että Aurinkokuningas purjehti kaupunkiin vierasjoukkue TuTon päävalmentajana.

– Voitimme tietysti Sportin aivan pystyyn, Tamminen aloittaa myhäillen.

– Noh, Vaasassahan on tunnetusti erittäin kiihkeät kannattajat. Siellä on sellainen kuuluisa puukkokatsomo, ja ne veljet huusivat minulle 10 minuuttia suoraa huutoa, että ”Haista v***u Tamminen, haista v***u Tamminen!”

– Minun on oltava rehellinen ja todettava, että nautin ihan jokaisesta sekunnista.

Lue myös: Yhtä asiaa Juhani Tamminen ei salli mökillään – ”Se on välittömästi 5+20 minuutin käytösrangaistus ja laiturilta mereen!”


 

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Seiskan toimitus

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!