fbq
Uutiset
21.12.2020 10:28
Teksti: Milla Leinonen|Kuvat: Seiskan arkisto ja Instagram
Suvi Hartlin
Joulunvietossa lymyilee vaara: juontajakaunotar Suvi Hartlin kertoi hälyttävän esimerkin koiran omistajille - näin ikävästi Ellille ja Ringolle kävi
Uutiset
21.12.2020 10:28
Teksti: Milla Leinonen|Kuvat: Seiskan arkisto ja Instagram

Radio Aito Iskelmän juontaja Suvi Hartlin, 39, kertoi omakohtaisen tapauksen ajankohtaisesta aiheesta, nimittäin rakkaista lemmikeistä ja joulusuklaasta.

Suvi kirjoitti aiheesta sosiaalisessa mediassa ja lisäsi julkaisuunsa neljä asiaan liittyvää kuvaa.

- Varoitus koiran omistajat, joulusuklaat piiloon! Kävipä niin, että Elli ja Ringo saivat käsiinsä Fazerin maitosuklaalevyn ja päättivät tuhota sen lähes kokonaan sillä aikaa kun kävin suihkussa, Suvi kertoi Instagram-tilillään.

Lue myös: Koronaan sairastunut radiojuontaja Suvi Hartlin kertoo somessa terveydentilastaan - pelkäsi tautia lääkityksensä takia: "Halusin kertoa tämän, koska olen saanut valtavasti viestejä"

- Suklaa on koiralle myrkkyä, joten jälkipyykki oli seuraavanlainen: Soitto eläinlääkäriin, josta käskettiin pikaisesti antamaan ensiavuksi vetyperoksidia (3%) ja oksettamaan koirat. Sen jälkeen lääkehiiltä myrkytysoireisiin.

Ikävä tilanne vaati kuitenkin jatkohoitoa.

- Oksetus ei onnistunut kotona, joten koirat autoon ja päivystykseen. Siellä kummatkin saivat morfiinipohjaisen pistoksen, jolla saatiin vatsalaukku tyhjennettyä. Toinen piikki perään lopettamaan kakomisen, Suvi muisteli kokemaansa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Suvi Hartlin (@suvihartlin)

(Kuvassa vasemmalla puolella on Rescueyhdistyksen kautta saatu Elli ja oikealla 12-vuotias Ringo.)

Seuraava yö sujuikin katkonaisesti.

- Seuraavana yönä heitä pissatettiin kolmen tunnin välein, jottei virtsaan kertyneet myrkyt imeydy takaisin verenkiertoon. Lääkehiililitkun juottaminen jatkuu vielä pari päivää. Sepä onkin aivan omanlaisensa show. Neste on mustaa, kaiken värjäävää ja meillä OLI kylppärissä valkoiset seinälaatat. Sain myös kokea miltä tuntuu, kun koira aivastaa hiilinesteen päin naamaa.

Hoidolle tuli myös viidensadan euron hintalappu.

- Tämän suklaailoittelun hinnaksi tuli noin 500€ ja paljon pyykättävää. Pääasia on tietty, että noi rakkaat on kunnossa, toisinkin olisi voinut käydä, jos esim. koirat olisivat olleet pienempiä ja vetäneet tummaa suklaata. Toimikoot tämä varoittavana esimerkkinä näinä aikoina kun suklaata vedetään kaksin käsin monissa kodeissa, Suvi muistutti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Suvi Hartlin (@suvihartlin)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Suvi Hartlin (@suvihartlin)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Suvi Hartlin (@suvihartlin)

Lue myös: Vartalo kuin fitnesstähdellä! Lotto-juontaja ja radiokaunotar Suvi Hartlin julkaisi hikisen kuvan treenitopissa - "Rakastan tätä, kun on jäätävä hiki ja ripsarit poskilla!"

Sairasti koronan

Suvi Hartlin sairastui koronavirukseen lokakuussa. Suvi jakoi tuolloin myös kokemuksiaan taudista ja koronaeristyksestään.

- Kippis eristyksen päättymiselle! Keväällä korona pelotti todella paljon, koska joudun säännöllisesti ottamaan pistoksina vastustuskykyä madaltavaa reumalääkettä. Jostain syystä kroppa kuitenkin kesti viruksen hyvin ja tuskin huomasin oireita. Riskiryhmäläisellekin voi siis käydä näin, Suvi kirjoitti omalla Instagram-tilillään.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Suvi Hartlin (@suvihartlin)

Suvi kävi koronan läpi hyvin vähin oirein, jos oireita oli ollenkaan. Kaunotar käytti karanteeniajan muun muassa tehden maalauksia. Aiemmissa päivityksissä hän kertoi ikävöivänsä halailemista perheenjäsenten kanssa.

- Halusin kertoa tämän, koska olen saanut valtavasti viestejä tuntemattomilta, jotka kokevat ahdistusta ja tartunta pelottaa. Mulla ei ollut yhtään kuumetta, yskää tai hengenahdistusta enkä tarvinnut ensimmäistäkään särkylääkettä. Ymmärrän kyllä, että oon pirun onnekas. Aurinko paistaa ja just nyt tuntuu tosi ihanalta!, Suvi tsemppasi lokakuun lopussa sosiaalisessa mediassa.

Lue myös: Radiojuontaja Suvi Hartlinilla korona - paljastuiko syy Sanoman radioiden karanteeniin ja ohjelmiston hiljenemiseen? "Shokki oli aikamoinen - lähikontaktissa olleille on ilmoitettu"

Tilaa Seiskan uutiskirje! »