Eeli Tolvanen haluaa rapakon taakse.

Jokereiden nuorella supertähdellä Eeli Tolvasella, 18, varsin erikoinen lempinimi - esimerkki pukukopin kukkivasta huumorista!

Uutiset | 20.12.2017 09:44

39 ottelussa 32 pistettä, joista 17 maalia. Jatkuva pelote vastustajalle, vaikka ikää on vasta 18 vuotta.

Helsingin Jokereiden sisäistä pistepörssiä näytöstyyliin johtava Eeli Tolvanen sivusi hiljattain KHL-ennätystä. Hän nousi 32 pojollaan tasoihin muuan Jevgeni Kuznetsovin kanssa jakamaan idän ruplaliigan alle 19-vuotiaiden piste-ennätystä.

Nykyään NHL:ssä Washington Capitalsissa kaniineja hatusta vetävältä Kuznetsovilta kesti aikoinaan 44 ottelua yltää edellä mainittuihin ennätyspisteisiin. Tolvaselta samaan temppuun kului vain 38 ottelua.

Nykynäytöillä olisikin ihme, ellei Eeliä huomioitaisi rapakon takana. NHL-seura Nashville Predators varasi vihtiläisen viime kesänä ensimmäisellä varauskierroksella. Seurassa tiedetään taatusti tasan tarkkaan, minkälaista jälkeä superlupaus parhaillaan paukuttaa.

Lue myös: Helsingin halutuin kiekkotähti? Jokereiden nuori maalitykki Eeli Tolvanen, 18, elää sinkkuelämää – ”Tykkään blondeista!”

Eeli Tolvanen ja juomapullo.

Kysyttäessä, onko kuluva kausi ensimmäinen ja viimeinen Venäjällä, Eeli nyökkää ja sanoo:

– Kyllä. Toivottavasti olen ensi syksynä takaisin Jenkeissä. Se on henkilökohtainen tavoitteeni.

Oletko mielestäsi valmis NHL:ään?

– Kyllä, luulisin niin... Kyllä olen.

Lue myös: Venäläisjoukkueen cheerleaderit loksauttavat leuat – ovatko nämä teollisuuskaupungin KHL-enkelit jopa Jokerien megahottiksia kuumempia? Kuvat ja video!

Hommana kerätä kiekot

Toistaiseksi Eeli on kuitenkin tulokas, joka joutuu joukkueensa nuorimmaisena hoitelemaan erilaisia hanttihommia. Kuten esimerkiksi keräilemään kiekkoja.

– Totta kai. Se on aina hommani.

Lue myös: Eeli Tolvasen silmät pyörähtivät Venäjän karmeassa KHL-kaupungissa: ”Tämä on kyllä surkein, missä ollaan oltu!”

– Kyllähän sitä saa nuorimpana kuunnella kaikenlaista. Kun jollain on huono aamu, se kaatuu mun niskaan, Eeli naurahtaa ja korostaa, että hänet on oikeasti otettu joukkueeseen hyvin vastaan.

– Meillä on tässä porukassa hyvä huumori.

Punalamppu päälle

Yksi esimerkki pukukopissa kukkivasta huumorista on hänen lempinimensä Jonne.

– Se tuli kauden alussa, kun tuli puhetta joistain vanhoista leffoista. Änkytin pukukopin nurkassa, etten tiedä mistään mitään, kun olen niin nuori. Siitä se sitten tuli, että "Jonnet ei muista" ja "Jonnet ei tiedä", Eeli naureskelee.

Lue myös: Seiska ja Jokerit Venäjällä: Yö Neuvostomuseossa, taistelu hotellikuolemaa vastaan, stroganoffia, shaibua ja sisua - lue jättireportaasi pelimatkasta itärajan takana!

Hänellä on kuitenkin oma tapansa hiljentää vastapuoli. Se on punalampun sytyttäminen.

– On huikea fiilis, kun saa pistää kiekkoa reppuun. Siitä mä tykkään, se on nastaa.

Lue kahden aukeaman reportaasi Jokereista torstaina ilmestyneestä Seiskasta!

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Timo Korhonen ja Mikko Taipale/Jokerit
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!