Vain Seiskassa!

Johanna Tukiainen: Toteutin vihdoin Julia-siskoni viimeisen toiveen!

Uutiset | 17.12.2016 18:10

Kohublondi Johanna Tukiainen koki elämänsä pohjakosketuksen, kun hänen rakas siskonsa ja paras ystävänsä Julia Tukiainen menehtyi vain 30-vuotiaana joulukuussa 2013.

– Sen olen tajunnut, että minun täytyy tehdä täydellinen elämänmuutos. Elämässäni on ollut monta käännekohtaa, joista tämä on kaikista ikävin, Johanna totesi Seiskalle vähän kuoleman jälkeen.

Tuohon elämänmuutokseen, eli raitistumiseen, Johanna kykeni kuitenkin vasta kolme kuukautta sitten.

– Juttelin Julian kanssa ihan muutamia päiviä ennen hänen poismenoaan, ja hän pyysi minulta useita asioita. Hän muun muassa katsoi minua silmiin ja sanoi: "Lupaa minulle, Johanna, että sinä et kuole alkoholiin", Johanna muistelee.

”Olen päässyt rauhaan”

Julian kuolemasta tulee joulukuun puolivälissä kuluneeksi kolme vuotta. Aika on tehnyt tehtävänsä, ja Johanna on päässyt sisarensa menehtymisestä yli.

– Ensimmäinen vuosi oli kaikkein pahin. Olin sokissa, kaikki oli pelkkää kaaosta ja minulla meinasi henki lähteä itsellänikin. Nyt Julian kuolema ei kuitenkaan enää synkistä meidän perheen joulunviettoa. Yksi iso asia on, että Julia oli uskossa ja tiedän, että kohtaamme taivaassa. Uskon kautta olen päässyt rauhaan hänen kuolemansa kanssa, Johanna toteaa.

Suru muuttanut muotoaan

Johanna ikävöi sisartaan kovin.

– Minulla on hirveän kova ikävä häntä. Nytkin minusta olisi aivan ihanaa, että saisin viettää hänen kanssaan aikaa ja jakaa elämän asioita. Usein minua itkettää, kun ajattelen asiaa. Suru on kuitenkin muuttanut muotoaan, Johanna sanoo.

– Tiedän, ettei Julia halunnut minun joutuvan pohjamutiin ja rypevän siellä votkapullojen kanssa niin kauan, kunnes maksani posahtaa. Julia halusi minun olevan vahva ja onnellinen, Johanna lisää.
 

Teksti:Sami Sinokki
Kuvat:Kari Pekonen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!